La lluita per la igualtat

La carta d'una nena a Panini perquè faci un àlbum de cromos de futbol femení | Vídeo

"Hi ha gent que pensa que el futbol és de nois i la gimnàstica de noies, i si Panini treu un àlbum, la gent també pensarà que el futbol és de noies com la gimnàstica és de nois", diu la nena, de 8 anys

ae5e6385-2ea1-4b72-9312-f13f3bfa9ae8-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
Efe

Amb 8 anys, Nuria Cebrián Bernabé té clar que igual que col·lecciona cromos dels jugadors del Llevant UD, li agradaria tenir els de les futbolistes d’aquest equip: per això ha demanat a Panini un àlbum de la Lliga Iberdrola de futbol femení, perquè les noies es facin "tan famoses com els nois".

En una carta manuscrita remesa a "els nois i noies" de l’editorial, la nena llevantinista assegura que li "agrada col·leccionar" els seus cromos però que també li agradaria que traguessin un àlbum "de la lliga de futbol de les noies", perquè hi ha "equips molt bons", com el Llevant i el València.

"He pensat que si vosaltres traieu un àlbum de futbol femení hi haurà més nenes com jo que s’animaran a col·leccionar els cromos i així les noies futbolistes es faran tan famoses com els nois", prossegueix la Nuria a la seva carta, que acaba amb una salutació i un "¡les noies al poder!"

La Nuria, que juga a futbol només a classe de gimnàstica quan els toca pilota i que ara vol apuntar-se a aquest esport, assegura a Efe que "del futbol només treuen nois famosos i noies no" i lamenta: "A Messi el veig cada dia a la tele i a la Noelia, no".

Va començar per una xerrada

Precisament, una visita d’aquesta jugadora del Llevant femení, junt amb el futbolista del mateix equip Chema Rodríguez, a la seva escola per fer-los una xerrada sobre aquest esport va despertar en la nena l’interès pel futbol femení.

La seva mare, Pilar Bernabé, que ha penjat la carta a les xarxes socials, explica que va ser a partir d’aquesta visita quan la seva filla va començar a "buscar fotos de les futbolistes" i li va dir que li semblava "injust" que hi hagués cromos de jugadors però no de jugadores.

I de fet la nena explica, com fa a la seva carta, que elles "són igual de bones" que els nois i cita la llevantinista Noelia, la foto de la qual atresora, tot i que confessa que és l’"única jugadora" de la qual se sap el nom.

"Hi ha gent que pensa que el futbol és de nois i la gimnàstica de noies, i si Panini treu un àlbum, la gent també pensarà que el futbol és de noies com la gimnàstica és de nois", comenta.

La seva mare li va recomanar escriure una carta a l’editorial de cromos per fer-los la seva petició tot i que assegura que "el tema va quedar allà", fins que uns quants dies abans de Falles, la nena li va venir amb la carta i van decidir donar-li publicitat. L’empresa encara no ha respost a la seva petició.

Reconeix Bernabé que la seva filla primer va ser seguidora del Barcelona i després del València, però ara ja té clar que és del Llevant "acèrrima" i de fet, s’ha tret l’abonament amb el seu pare per anar a l’estadi Ciutat de València i fins i tot va assistir al derbi femení entre el València i el Llevant.

Notícies relacionades

La Nuria assegura que qui és "més del Llevant" en la seva família és ella, i després el seu pare i el seu germà, mentre la seva mare és del Barça.

Bernabé indica que s’han posat en contacte amb ella des del País Basc, on ja hi ha hagut una iniciativa igual, i assegura que Panini no ha donat encara resposta a cap davant de les peticions per editar un àlbum de la Lliga Iberdrola. 

Temes:

Nens Sexisme