visita oficial al Marroc

El Papa visitarà Espanya «quan hi hagi pau»

Francesc, a preguntes dels periodistes que viatgen al seu avió, evita aclarir a què es refereix i reconeix que parla de forma «críptica»

zentauroepp46055625 epa6530  ciudad del vaticano  vaticano   28 11 2018   el pap190330142721

zentauroepp46055625 epa6530 ciudad del vaticano vaticano 28 11 2018 el pap190330142721 / ETTORE FERRARI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En una afirmació de la qual no ha volgut aclarir el significat, el papa Francesc ha explicat, a bord de l’avió amb què viatja al Marroc, que li “agradaria” anar a Espanya, però que ho farà “quan hi hagi pau”. La frase ha causat sorpresa immediatament i, preguntat pels periodistes presents sobre què pretenia dir amb això, amb un somriure ha reconegut que estava parlant “de manera críptica”.

La qüestió s’ha suscitat quan una periodista espanyola li ha entregat una carta en nom de diversos presos empresonats a Castelló que li demanaven que els visités. Ha sigut llavors quan Francesc ha dit que li agradaria anar a Espanya i, de passada, ha enviat una salutació a tota la població carcerària del país.

El Papa ha acceptat més preguntes, però ha sigut curt en les seves respostes. Per exemple, interrogat per la tanca que separa Ceuta i Melilla del Marroc per evitar l’entrada d’immigració fora dels passos fronterers, senzillament ha abaixat el cap i ha dit: “És molt dur, és molt dur”.

Argentina

Notícies relacionades

Tampoc ha volgut aclarir si entre els seus plans ja al calendari hi figura una visita a la seva Argentina natal. “Veurem si hi puc anar aviat”, s’ha limitat a respondre.

D’altra banda, ha donat també una resposta inesperada a l’escena que ell mateix ha protagonitzat aquesta setmana, en què retirava la mà quan els fidels pretenien besar-li l’anell. Ha explicat que aquesta reacció, que s’ha fet viral, no és per ell, sinó “pels fidels”. Ha explicat que l’acte del besamans li deixa la mà “totalment molla” i que no es vol convertir en un agent transmissor de gèrmens.

Temes:

Papa Francesc