01 nov 2020

Anar al contingut

Ciberdelinqüència

¿Tens un compte a ING? Compte amb aquesta estafa

La Guàrdia Civil alerta d'una campanya d'enviament de correus que suplanten l'entitat bancària per robar dades

El Periódico

Seu central espanyola del banc ING Direct a Madrid.

Seu central espanyola del banc ING Direct a Madrid.

Cada vegada són més les estafes via xarxes socials que utilitzen el nom d’empreses per robar dades. La Guàrdia Civil alerta ara que s’ha detectat una campanya d’enviament de correus electrònics fraudulents de tipus 'phishing' que suplanten l’entitat bancària ING, amb l’objectiu de robar les credencials d’accés dels usuaris que cliquin l’enllaç. Per a això, utilitzen com a excusa que l’usuari ha d’actualitzar les seves dades personals per poder continuar utilitzant la banca electrònica.

Si has rebut un correu d’aquestes característiques, has accedit a l’enllaç i has facilitat les teves dades de sessió, així com informació personal i bancària, has de contactar com més aviat millor amb ING per informar-los del que ha passat.

Per evitar fraus de tipus 'phishing' el recomanable, sempre, és no obrir correus d’usuaris desconeguts que no hagis sol·licitat, elimina’ls directament i no en contestis cap cas. A més, és necessari tenir precaució al clicar en enllaços i descarregar fitxers adjunts de correus, tot i que siguin de contactes coneguts.