Mesures de precaució

Els Estats Units alerten d'un guia turístic de Sevilla acusat de violar «nombroses» estudiants

Les alumnes denuncien que l'home les va agredir sexualment durant els viatges que organitzava la seva companyia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’ambaixada dels EUA, situada a Madrid, ha indicat en una alerta de seguretat que s’està investigant un guia turístic de Sevilla capital, un home les sigles del qual són M.B.V., acusat d’agredir sexualment "nombroses" estudiants nord-americanes. 

L’alerta revela que "nombroses" alumnes han denunciat davant de les autoritats espanyoles que M.B.V. els va agredir sexualment durant viatges que la seva companyia turística organitzava per a estudiants estrangeres, tant a Espanya com a la província de Sevilla. 

Entre les mesures de precaució, l’ambaixada ha demanat a les alumnes informar-se sobre les empreses turístiques que contractaran per conèixer qui la regenta, així com comprovar si es tracta d’un negoci legal, perquè, en cas que dubtin, puguin consultar-ho amb el seu programa educatiu. 

Així mateix, els EUA els han demanat que no acceptin viatges gratis d’empreses locals i que revisin la seva seguretat personal. A més, han traslladat a les noies que han d’estar alerta a l’hora de consumir menjar i alcohol, especialment aquells aliments que no hagin pogut vigilar. En el cas que es trobin en una situació d’emergència, des de l’ambaixada han recomanat que truquin al 112

Denúncies anteriors

Es pot recordar que l’abril de l’any passat la Policia Nacional va iniciar una investigació entorn del testimoni d’una jove estudiant nord-americana que, en el marc de la seva estada a Sevilla el 2013, hauria patit suposats abusos sexuals per part de l’esmentat guia quan tots dos participaven en un viatge al Marroc, segons van confirmar fonts policials. 

El testimoni d’aquesta dona resident a Florida (EUA) i anomenada Gabrielle V. va ser difós per la cadena de televisió nord-americana NBC. Després del seu testimoni, diverses dones nord-americanes van denunciar ser víctimes de suposats abusos sexuals per part d’aquesta mateixa persona. 

Notícies relacionades

La noia va explicar que en l’última nit del seu viatge al Marroc, l’acusat va proposar a ella i a les seves altres dues amigues prendre unes begudes a l’habitació d’hotel que totes elles compartien, i va demanar xampany per a això. Així, la noia va apuntar que l’home va servir el xampany "d’esquena" a elles. 

Després de beure el xampany, segons la jove, es va sentir atordida i finalment va caure adormida, fins a aixecar-se per utilitzar el bany de l’habitació. Va ser en aquell moment, segons els seus records, quan el guia hauria "entrat darrere" d’ella al bany, i va abusar sexualment d’ella abans que perdés de nou el coneixement, sempre segons el seu testimoni.