A Las Palmas

Detingut un metge per abusar dels seus pacients

Almenys una vintena de dones va patir tocaments i un centenar va sol·licitar el canvi de facultatiu

zentauroepp45218115 recurso para ilustrar un tema de un detenido180927111216

zentauroepp45218115 recurso para ilustrar un tema de un detenido180927111216

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut a Las Palmas de Gran Canaria un home de 65 anys, amb antecedents policials per fets de la mateixa naturalesa, com a presumpte autor d’un delicte d’abusos sexuals. A finals de l’any passat, els agents van rebre la primera denúncia d’una dona, que tenia assignat el detingut com a metge de capçalera.

La investigació policial va permetre localitzar unes altres 99 dones que havien sol·licitat canviar de metge, de les quals almenys una vintena van patir suposadament tocaments d’índole sexual a la consulta de l’arrestat.

La investigació va començar el passat 30 de novembre quan els agents de la Policia Nacional van rebre la denúncia d’una dona que manifestava que, després d’anar a la consulta del seu metge de capçalera a un centre mèdic de la capital de Gran Canària, havia sigut víctima repetidament de tocaments d’índole sexual per part d’aquest.

Por i vergonya

Notícies relacionades

La dona va narrar als agents que no es tractava d’un fet aïllat, sinó que portava diversos mesos passant, per la qual cosa finalment i després de superar la por i la vergonya va decidir posar els fets en coneixement de la Policia Nacional.

Els investigadors policials van localitzar llavors un total de 99 dones que tenien assignat l’investigat com a metge de capçalera i que havien sol·licitat un canvi. Vint d’elles van descriure als agents fets idèntics i van reconèixer a més no haver denunciat per por en alguns casos i per vergonya en d’altres.