Rèplica

Jordi Galceran es defensa de les acusacions de masclista

El dramaturg respon a la periodista que el va denunciar a Twitter i justifica els seus comentaris al marc en què era: una classe d'un màster d'humor

8605752 59

8605752 59

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dramaturg Jordi Galceran, autor, entre altres, de ‘El mètode Grönholm’, una de les obres de més èxit del teatre català, ha respost a la periodista Ana Polo sobre el fil que aquesta ha obert a Twitter per denunciar el masclisme d’aquest durant un màster impartit en la Universitat Blanquerna en el que va fer comentaris despectius cap a les dones. Entre altres floretes, Polo recorda que Galceran va assegurar:  “Les dones no podeu ser gracioses” i “quan un home és lleig, sempre pot ser graciós; però si una dona és lletja, només li queda ser una porca”. 

Notícies relacionades

Galceran assegura a El PERIÓDICO que no recorda massa aquella classe, tot i que no posa en dubte que digués el que Polo denuncia. Però ho posa en context: era un màster sobre humor. “Imagino que la conversa s’hauria de derivar per preguntar-nos per què hi havia molts més homes que volien fer humor que dones. Aquí, com jo faig sempre, suposo que vaig voler provocar el debat i vaig començar a dir coses pel broc gros. M’encanta provocar però acostumo a tenir clar on ho faig. Era un màster d’humor, on tothom hauria de ser llicenciat i amb capacitat per rebatre’m”, es defensa. I continua: “Crec que la provocació intel·lectual és lícita en un espai així, i estic segur que a partir de les meves barbaritats vam discutir i ells van contraatacar. I aquest és el joc. Si mirem les coses que ella recorda que vaig dir em sembla evident que són pures provocacions, són tan desproporcionades, tan exageradament ofensives que no les firmarien ni els de Vox”.

Aquest és el fil de la periodista: