Sánchez anunciarà avui la data de les eleccions i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp46826760 pedro sanchez castro190204103127

zentauroepp46826760 pedro sanchez castro190204103127

1
Es llegeix en minuts

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Pedro Sánchez compareix a les 10.00 per fer una declaració oficial a la Moncloa després del fracàs dels Pressupostos que ha liquidat la legislatura. Si no hi ha sorpreses anunciarà la data de les eleccions. Desenes de mesures socials quedaran aparcades amb l’avançament electoral: des de tornar la sanitat pública als immigrants sense permís per treballar o residir a Espanya, fins a la llei específica contra el tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual.


2) El judici fa aflorar diferències entre els caps del procés. Junqueras es proclama "pres polític" davant del tribunal en una intervenció ideològica de caire electoral, mentre Forn diu que el referèndum va ser "il·legal" i que el Parlament no va votar la independència. El catedràtic de Dret processal Jordi Nieva-Fenoll analitza per què un va respondre al fiscal i l’altre no


3) Aposta de Barcelona per recuperar la memòria històrica. El pròxim 24 de febrer s’inaugurarà al Fòrum un mural amb el nom de 1.706 persones executades pel franquisme en el desaparegut Camp de la Bota.


Notícies relacionades

4) Una de les adolescents britàniques captada per Estat Islàmic demana tornar a casa. Shamima Begum era una de les tres alumnes d’una escola londinenca que, el febrer del 2015 i amb només 15 anys, van agafar un avió rumb a Turquia per unir-se a un grup de gihadistes d’Estat Islàmic. "Portin-me a casa", li ha demanat ara a Síria al reporter del diari 'The Times', Anthony Loyd.


5) Els pares del nadó presumptament maltractat a Montblanc ja havien sigut investigats per maltractaments a un altre fill. Els Mossos d’Esquadra han detingut el pare, de 21 anys, i la mare, de 22, d’un nadó que des de dimecres està ingressat en estat "greu" a la UCI Pediàtrica de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Presumptament, haurien maltractat el seu fill, de poc més d’un mes de vida. Fonts pròximes al cas expliquen a EL PERIÓDICO que la parella ja va ser investigada per sospites de maltractament al seu fill anterior, però la causa es va acabar arxivant.