11 detinguts

Confiscades tres tones de cocaïna en un barco de càrrega abordat al mar

Desarticulada una organització internacional que introduïa cocaïna des de Sud-amèrica en barcos de càrrega transoceànics

4e20db80-2760-40b8-ba19-13419945fc90-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia, la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària s’han apoderat de 3.300 quilos de cocaïna de gran puresa en un barco de càrregaque va ser abordat a 150 milles de la costa de Portugal, en una operació en la qual han sigut detinguts 11 integrants d’una xarxa de narcotraficants.

En una nota conjunta, els tres cossos expliquen que la denominada Operació Intrabord ha aconseguit desarticular una organització internacional que introduïa cocaïna des de Sud-amèrica en barcos de càrrega transoceànics.

El barco abordat ha sigut traslladat al port de Setúbal (Portugal), on esperava una comissió dels agents espanyols encarregats de la investigació.

L’operació es va iniciar al novembre del 2017 quan les forces de seguretat espanyoles i diferents agències antidroga van intercanviar informacions sobre una organització internacional que es dedicava a introduir a la Unió Europa grans carregaments de cocaïna des de Sud-amèrica utilitzant barcos que realitzarien el viatge transoceànic, per després operar més a prop de la costa com a embarcació d’abastament.

En aigües internacionals

La xarxa desmantellada viatjava amb un barco de càrrega cap al punt de Sud-amèrica on carregava la cocaïna i realitzava el viatge de tornada a Europa per aigües internacionals.

A l’acostar-se a algun punt acordat, els farcells eren trets d’un zulo i es descarregaven en embarcacions més petites, ràpides i manejables utilitzant per a això la mateixa grua del barco o una tirolina.

Una vegada realitzat aquests treballs les embarcacions més petites es dirigien a la costa, per portar la droga al seu destí.

El matí del passat 29 de gener, els agents que controlaven un barco de càrrega de l’organització van decidir que era el moment d’abordar-lo davant les sospites que es fes una descàrrega al mar.

El barco d’abastament, amb la bandera panamenya i sense pavelló en el moment d’abordatge, es diu "SEA SCAN 1" i té 41 metres d’eslora, i va ser abordat per les policia portuguesa, a unes 150 milles de la costa.

Notícies relacionades

El matí del dia 30 les forces portugueses van comunicar que l’abordatge s’havia realitzat amb èxit, i que havien sigut detingudes 11 persones (8 de nacionalitat ucraïnesa, 1 georgià, 1 holandès i 1 francès).

A l’interior de la coberta superior del barco s’hi emmagatzemaven 80 farcells de cocaïna de gran puresa, tots ells llestos amb els seus mosquetons per facilitar el transvasament a altres embarcacions.

Temes:

Cocaïna