ERC i el PDECat tomben els Pressupostos i altres notícies que has de saber avui, en un minut

el congreso tumba los presupuestos / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Els independentistes tomben els Pressupostos i aboquen Sánchez a eleccions. ERC i el PDECat sumen els seus vots al PP i Ciutadans i no permeten la tramitació dels comptes; una decisió que deixa Catalunya sense 2.000 milions d’euros. Tardà assegura que si el president convoca les eleccions generals ara (aquest divendres anunciarà si són el 14 o el 28 d’abril) és perquè creu que el beneficia. Així afronten els partits les eleccions anticipades.


2) Junqueras declara en la tercera sessió del judici al procés. L’exvicepresident del Govern comença la seva compareixença a les 10 del matí, acompanyat per la cúpula d’ERC. La tercera sessió de la vista oral contra els catalans acusats se celebra amb la vista posada en uns esdeveniments que acabaran de convertir aquest judici en una fita insòlita: la imminent convocatòria d’eleccions generals. Ho seguim en directe.


3) Preocupant repunt de l’antisemitisme a França i Alemanya. Els atacs contra la comunitat jueva creixen un 74% en territori francès i un 10% a Alemanya.


Notícies relacionades

4) La Generalitat es persona contra el seu exdirector d’Infància. L’exdirigent investigat, Ricard Calvo, afirma que no sabia que podia delegar la firma, però els actuals responsables el desmenteixen. L’oposició li retreu falta d’ètica per atorgar contractes milionaris a fundacions en les quals després ha tornat a treballar.


5) Exalumnes de l’escola Claret de Barcelona denuncien abusos per part d’un religiós. Després dels casos de l’escola Mireia de Montgat la setmana passada, les sospites sobre suposats abusos sexuals esquitxen ara una escola del districte de Gràcia. El centre ja l’ha apartat de totes les seves funcions i ha portat el cas a la fiscalia.