Enquesta eleccions Catalunya: L'independentisme manté la majoria abans del judici, i altres notícies que has de saber avui, en un minut

encuesta

encuesta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1/ Enquesta eleccions Catalunya: L’independentisme conserva la majoria abans del judici. Una ERC a l’alça guanyaria les eleccions i podria elegir entre JxCat i un tripartit. Vox, que no s’hi va presentar el 2017, es quedaria fora amb un 2,5% de vots.


2/  1-O, el judici del segle. La vista oral al Tribunal Suprem condiciona els Pressupostos de Sánchez i la legislatura. L’independentisme buscarà en la sentència un revulsiu després de mesos de torbament i desunió.

Els líders independentistes empresonats. A dalt: Romeva, Forn, Turull, Junqueras, Rull. A baix: Cuixart, Forcadell, Bassa i Sànchez. / AFP

3 /El PDECat i la Crida ultimen un pacte per convertir-se en una federació. Puigdemont i Bonvehí pacten una relació a l’estil de CiU després de les municipals. La consellera Àngels Chacón guanya punts com a possible futura líder postconvergent.

David Bonvehí i Carles Puigdemont / EFE / STEPHANIE LECOCQ


Notícies relacionades

4/ Avui, 11 de febrer, és el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, una iniciativa que va sorgir per animar les dones a entrar en carreres científiques i tecnològiques. A Espanya hi ha previstes 2.200 activitats. En destaquem algunes.

Una científica treballa en un laboratori. / ALBERT BERTRAN / ARXIU

5/ Ter Stegen aguanta el Barça (0-0), que ja té el Madrid a sis punts. L’enorme actuació del porter alemany salva l’empat davant de l’Athletic.

Espectacular rematada de xilena de Raúl García davant de Sergio Busquets / LUIS TEJIDO