Sacsejades violentes

Tres detinguts per haver maltractat el nadó de 10 mesos que cuidaven a Múrcia

La petita està ingressada per diverses fractures al ser sacsejada

url-2

url-2

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha detingut tres persones, dos homes i una dona de nacionalitats espanyola i colombiana i d’edats compreses entre els 30 i 71 anys, acusats de maltractaments i lesions molt greus a un nadó de 10 mesos que cuidaven al seu domicili, segons informen fonts policials.

La investigació policial es va iniciar després que la mare de la nena acudís a una revisió rutinària derivada de la malaltia neurològica que pateix. En aquesta revisió el pediatre la va informar que la petita presentava diverses fractures, unes de noves i altres d’antigues, als ossos del colze, radi i tíbia, i va ser traslladada a l’Hospital Universitari Virgen de la Arrixaca.

Així mateix, aquestes lesions, segons manifestacions del facultatiu, no són compatibles amb la malaltia de la menor, sinó que són objectivables i realitzades per la mà d’un adult.

Els pediatres que van atendre el nadó al centre hospitalari van atribuir els símptomes a un quadre clínic anomenat nen sacsejat,danys ocasionats per "sacsejades violentes i perilloses de forma repetida". El nadó va quedar ingressat.

Notícies relacionades

Davant de tot això i sabent la mare de la petita que les úniques persones que podrien haver realitzat els fets delictius narrats serien la seva cuidadora i el seu entorn, va presentar l’oportuna denúncia a la Comissaria de Policia Nacional.

Les primeres investigacions van apuntar cap a l’entorn de la cuidadora, ja que la nena es quedava al domicili de la mainadera mentre la mare treballava. Allà vivien, a banda de la cuidadora, la seva parella i el pare d’ella. La Policia els va detenir a tots tres.