Els polítics presos són traslladats a Brians per després portar-los a Madrid i altres notícies que has de saber avui, en un minut

whatsapp-image-2019-02-01-at-072241

whatsapp-image-2019-02-01-at-072241

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Els polítics presos catalans, traslladats a presons de Madrid. Poc abans de les sis del matí ha començat el trasllat dels polítics presos des de les tres presons on eren fins a Brians II, on els han reagrupat, per portar-los després cap a Madrid, on se celebrarà el judici del procés, encara sense data. En el trajecte, desenes de persones s’han concentrat per donar-los el seu recolzament.


2) Els menors cada vegada exerceixen més violència contra les dones. En tan sols dos anys, Catalunya ha registrat un augment del 45% en l’atenció de víctimes de violència masclista comeses per menors d’edats compreses entre els 14 i els 17 anys. La Conselleria de Justícia es mostra "preocupada" davant d’aquest panorama i destaca que la joventut de les víctimes genera dificultats per detectar els possibles agressors. És el cas de N. B., una noia de 17 anys que relata una relació de maltractament que va començar quan ella en tenia 13.

mashup-16-9 / periodico


3) Uber i Cabify se’n van de Barcelona. Les dues empreses han anunciat que a partir d’avui deixen d’operar a la capital catalana, després que el Govern aprovés la regulació que limita el funcionament dels VTC (vehicles amb conductor), que entra avui en vigor.

1gs9i6f5gigzidmgets8911100 / periodico



Notícies relacionades

4) Messi, estrella de la festa amb què el Cirque du Soleil presenta el seu espectacle basat en el futbolista.  A la presentació del xou, que s’estrenarà el 10 d’octubre al Parc del Fòrum, van anar-hi famosos com els Estopa, els germans Torres, l’extennista Àlex Corretja i la seva dona Martina Klein, la nedadora olímpica Ona Carbonell, els músics Macaco, Abraham Mateo, Leiva, Índia Martínez i el raper C. Tangana, per posar-ne només uns quants exemples.

5) Interior envia dos equips de geos per protegir l’ambaixada espanyola a Caracas. En total són 12 policies els que reforçaran la seguretat de la delegació diplomàtica davant el venciment aquest diumenge de l’ultimàtum donat per Pedro Sánchez a Maduro.