DRAMA A MÀLAGA

Rescat del Julen: després d'acabar de reperfilar el túnel vertical torna a començar l'entubat

Una vegada encamisat el pou s'haurà d'encaixar la finestra des de la qual els miners excavaran la galeria per arribar a l'infant

zentauroepp46661440 graf3077  total n  m laga   22 01 2019   el delegado del col190123100419

zentauroepp46661440 graf3077 total n m laga 22 01 2019 el delegado del col190123100419 / Alvaro Cabrera

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La perforadora que treballa en el pou vertical paral·lel al del Julen, el nen de dos anys que va caure fa 10 dies en un pou de més de 100 metres de profunditat a Totalán (Màlaga), ha acabat de reperfilar la galeria executada, i s’ha tornat a començar l’entubat d’aquesta.

Així, segons han indicat des de la Subdelegació del Govern, cap a les 6.00 hores la perforadora ha acabat de reperfilar el pou vertical i, després dels treballs de neteja de l’interior d’aquest túnel, s’ha tornat a iniciarl’encamisat dels 60 metres.

Aquest dimarts es va produir una nova dificultat tècnica al comprovar-se que els tubs no passaven dels 42 metres de profunditat a causa d’una desviació mínima. No obstant, els tècnics, després d’estudiar diverses alternatives, van continuar amb les tasques, com ha anat passant des de fa 10 dies.

Encaixar la finestra

Una altra de les dificultats en l’entubat és encaixar la finestra des de la qual els especialistes de la Brigada de Salvament Miner d’Hunosa, arribats des d’Astúries la setmana passada, començaran a cavar uns quatre metres en horitzontal, a 72 de profunditat, per arribar fins al pou on hi ha l’infant. Això s’estima que s’iniciï aquest dimecres, amb una durada d’unes 24 hores.

Notícies relacionades

L’equip de vuit minersbaixarà de dos en dos en la càpsula dissenyada pel director tècnic del Consorci Provincial de Bombers de Màlaga, Julián Moreno, i fabricada per dos ferrers malaguenys.

Aquest dimarts, el delegat del Govern a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, va recordar les complexitats en què s’estan desenvolupant els treballs de rescat del Julen, per les dificultats del terreny. També va al·ludir a les 40.000 tones de material mogudes, cosa que fa que en condicions normals s’hagués tardat mesos.