CAS DRAMÀTIC

La Justícia investiga la caiguda del Julen al pou de Màlaga

Les autoritats judicials van obrir diligències immediatament al conèixer el succés, però encara no han pres declaració a ningú

zentauroepp46645288 grafand2382  total n  m laga   21 01 201  los padres de jule190121214156

zentauroepp46645288 grafand2382 total n m laga 21 01 201 los padres de jule190121214156 / Daniel Perez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat d’Instrucció número 9 de Màlaga ha començat a rebre tots els informes, declaracions i atestats relacionats ambel succés de Totalán (Màlaga), en la investigació oberta des del mateix moment de la desaparició del Julen al caure en un pou el dia 13 de gener. [Seguiu el rescat del nen de Màlaga en directe.]

L’equip de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Vélez-Màlaga va ser qui, després de l’avís de la família que l’infant havia caigut al pou, va informar l’autoritat judicial, que immediatament va obrir diligències judicials per investigar les circumstàncies del succés, han informat a Efe fonts properes al cas. 

També el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil prova de determinar com es va fer el pou i si comptava amb els pertinents permisos, per això han pres declaració a la persona que el va fer, així com a l’amo de la finca.

La Junta d’Andalusia ja va informar que no havia tramitat cap permís per excavar el pou no havia tramitat cap permís de més de 100 metres i en cap departament del Govern autonòmic consta que se sol·licitessin les autoritzacions, malgrat que són obligatòries per realitzar prospeccions a la recerca d’aigua. 

Encara no s’han pres declaracions

Fonts judicials han confirmat a Efe que fins al moment ni el ministeri públic ni l’instructor han pres declaració a ningú per aquest afer, ni al’empresari que va efectuar el pou, Antonio Sánchez, tot i que en declaracions a Efe va assegurar que ell va segellar l’orifici i que la seva actuació va ser modificada posteriorment. 

Aquesta mateixa versió va ser la que va facilitar a la Guàrdia Civil el dia que li van prendre declaració.

Els agents de la Guàrdia Civil també han interrogat l’amo de la finca i altres persones relacionades amb els fets –fins i tot es va intentar localitzar els que van ajudar en les primeres hores després de la caiguda del Julen al pou–, tot i que les fonts no han detallat dades sobre això, ja que el cas està judicialitzat. 

Prova d’ADN d’un cabell del Julen

Tots els informes, declaracions i atestats que estan realitzant els agents seran remesos al titular del Jutjat d’Instrucció número 9 de Màlaga sense necessitat que siguin requerits pel jutge, així com la prova d’ADN que es va fer la setmana passada a un cabell del Julen (trobat entre la terra extreta del pou), que va ser acarat amb els familiars i amb un biberó del menor. 

Aquesta prova científica no havia arribat en els últims dies al jutjat, segons les fonts, ja que en un primer lloc el resultat es va comunicar verbalment. 

El jutge, pendent de rebre l’informe d’ADN

Notícies relacionades

Quan l’equip judicial de la Guàrdia Civil tingui l’informe d’ADN l’enviarà al jutge, com estan fent els agents del Seprona amb tota la investigació i circumstàncies que envolten les obres del pou. 

Els equips de rescat busquen el menor des de les 14.00 hores del diumenge 13 de gener, quan estava amb uns familiars en una finca privada a la localitat malaguenya de Totalán i es va precipitar pel forat.