Tragèdia a Màlaga

El pare del Julen: "Molts tuits de suport, molts vots, però, de mitjans, cap ni un"

Interior diu que tots els mitjans possibles se centren a trobar el nen al pou

gw5tobb6qwoabuakx541g21100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El pare del Julen, el nen que està atrapat en un pou a Totalán (Màlaga) ha mostrat aquest dimarts el seu descontentament amb les tasques de rescat que s’estan duent a terme per recuperar el nen i que fa més de 30 hores que duren. "Molts tuits de suport, molts vots, però de mitjans, cap ni un", ha assenyalat José Rosello en declaracions a Telecinco. [Segueix el rescat del nen de Màlaga en directe.]

Rosello ha expressat també l’angoixa que és estar esperant que treguin el seu fill del pou. "No poseu que està venint l’alcalde ni ningú, poseu que no estan fent una p... merda. Que hi ha un nen que fa 30 hores que està dins d’un pou, que ens estem morint", ha lamentat. "Ningú es pot posar a la meva pell", ha afegit en declaracions a Antena 3, i ha assegurat que ell i la seva dona estan "morts".

L’operatiu, format per un centenar d’efectius, continua les tasques per rescatar el menor de dos anys que diumenge passat va caure en un pou de més de 100 metres de profunditat a Totalán (Màlaga).

La resposta d’Interior

En paral·lel, el Ministeri de l’Interior defensa que "tots els mitjans i esforços possibles" se centren a trobar el nen, si bé reconeix que la tasca és "complexa". "S’està realitzant amb solidesa i sense escatimar res", ha deixat clar el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, al ser preguntat sobre les crítiques de l’alcalde del municipi malagueny, Miguel Ángel Escaño, i la mateixa família del nen sobre els efectius destinats a rescatar-lo.

En declaracions a Antena 3, l’alcalde s’ha mostrat indignat i molt alterat perquè, segons el seu parer, les tasques de rescat s’estan duent a terme d’una manera incorrecta. Ha dit que "no hi ha un diagnòstic clar i que s’està improvisant, i sense diagnòstic no hi ha tractament".

Marlaska ha assegurat que s’està treballant "amb tots els mitjans", en cooperació amb altres institucions.

Notícies relacionades

La secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella, ha afegit que aquest matí ha parlat amb el regidor de Totalán i li ha transmès la seva confiança en la Guàrdia Civil davant d’una "tasca complexa".

"Comprenem l’angoixa, però tenim la màxima confiança per resoldre-ho de la millor manera; el temps és angoixant, però també les condicions són les que són", ha conclòs.