VIOLÈNCIA MASCLISTA

Sospiten que 'La manada de Callosa' va poder cometre almenys quatre agressions

Un vídeo recuperat al mòbil d'un dels detinguts ha permès interposar ja una segona denúncia i hi ha dos casos més similars a la zona

La germana d'un dels arrestats va ser qui va trucar a la Policia i l'advocat de la víctima diu que les imatges confirmen que es va forçar la seva voluntat

jcarbo46432432 detenidos manada alicante190105161500

jcarbo46432432 detenidos manada alicante190105161500
e4294db6-74f5-4288-a71d-2825826154a6-hd-web

/

3
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

La Guàrdia Civil creu que‘La manada de Callosa d’en Sarrià’ va poder haver comès almenys tres agressions anteriors a la que van perpetrar el dia 1 de gener per la qual des de divendres passat estan en presó provisional sense fiança i, de fet, un vídeo al telèfon d’un dels detinguts ha permès formalitzar ja una segona denúncia.

El primer dia de l’any, els agents van detenir quatre joves d’entre 19 i 24 anys després de sorprendre tres d’ells mentre completaven l’agressió sexual amb una dona que van trobar totalment desorientada i amb signes d’estar sota els efectes d’alguna droga. Al quart el van arrestar poc després. Un d’ells té antecedents per violència de gènere i abusos sexuals a una menor.

Fonts de la investigació han confirmat que la trucada que va avisar de la situació la va efectuar passat el migdia la germana d’un dels detinguts que viu al costat de la seva família a la vivenda que hi ha a sobre de la planta baixa on van passar els fets. La jove va sentir el que estava passant i va avisar la Policia Local, la guàrdia de la qual és molt a prop del seu domicili i que en pocs minuts van acudir al lloc i van sorprendre els detinguts.

A més del testimoni dels agents, que van veure un dels detinguts pujant-se els pantalons i un altre sobre la víctima, la confiscació dels seus mòbils va permetre trobar un vídeo d’uns cinc minuts que ha permès afinar la imputació, a falta de completar la instrucció. A un d’ells se l’acusa d’una agressió sexual, a uns altres dos d’abusos sexuals i al quart d’un delicte contra la intimitat.

Falta per saber si el vídeo que ha propiciat la segona denúncia suposa també una prova tan palmària com ho és el primer i si en surten altres de similars. De moment, la Guàrdia Civil ja ha detectat uns altres dos casos similars dels que podrien ser responsables i no es descarta que al final siguin més de quatre els casos.

Les imatges, "repugnants"

Francisco González, advocat de la víctima, va avançar que la seva intenció és que s’acusi cadascun dels detinguts d’una agressió sexual completa el que implicaria una petició de no menys de quinze anys de presó i va apuntar que el jutjat on ha recaigut la causa és de nova creació (el número 4 de Vila Joiosa), motiu pel qual no té gaire embús i creu que no hi ha d’haver gaire més instrucció la qual cosa pot propiciar que el judici a l’Audiència d’Alacant no es demori gaire.

El lletrat, en declaracions recollides per la Cadena Ser, va qualificar de "repugnants" les imatges, va remarcar que deixen clar "que forcen la seva voluntat" i va apuntar que la víctima "havia sigut tan narcotitzada que no té un record clar dels fets".

"Així que per evitar empitjorar el seu estat anímic he recomanat a la família que no li donin accés al vídeo per no recordar els fets perquè sap el que va passar, però no té les imatges al cap", va assenyalar.

Examen toxicològic

La investigació de l’agressió de la nit de Cap d’Any està ara pendent dels resultats de l’examen toxicològic que s’ha requerit per provar de confirmar que la víctima havia consumit drogues i provar d’esbrinar si ho va fer contra la seva voluntat, una cosa que pot demorar-se algunes setmanes.

Notícies relacionades

Quan els agents van arribar a la planta baixa van trobar la víctima completament desorientada tot i que, pel que sembla, el vídeo que va recollir l’agressió sí que mostra com va intentar oposar-se sense èxit. La dona era coneguda d’alguns dels detinguts amb qui va estar prenent copes la nit de Cap d’Any a Benidorm abans de traslladar-se a Callosa.

Concentració de repulsa

Prop de tres-centes persones es van concentrar aquest dilluns a les dotze del migdia a la plaça de l’Ajuntament d’aquesta localitat alacantina per tornar a mostrar la seva repulsa davant d’aquest nou cas de violència de gènere .

Temes:

Violacions