AGRESSIÓ SEXUAL

Presó per a quatre joves per agredir i abusar sexualment d'una dona de 19 anys la nit de Cap d'Any

Els testimonis van sorprendre un d'ells pujant-se els pantalons, mentre un altre abusava d'ella en un soterrani

e4294db6-74f5-4288-a71d-2825826154a6-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut, a la localitat alacantina de Callosa d’en Sarrià, quatre joves d’entre 19 i 24 anys com a presumptes autors d’un delicte contra la intimitat, un delicte d’agressió sexual i dos delictes d’abusos sexuals contra una dona de 19 anys. Els acusats, que, a més, haurien gravat els fets amb el mòbil, han ingressat a presó provisional sense fiança per ordre del jutjat de guàrdia que instrueix el cas.

La víctima, que va ser trobada en un soterrani seminua juntament amb els seus agressors, segons relaten alguns testimonis, estava en estat ebri i possiblement sota els efectes de substàncies estupefaents i es queixava de dolors als genitals, a més que no era capaç de recordar on es trobava ni el que havia passat les últimes hores.

Per això, la dona va ser traslladada d’urgència a l’Hospital Marina Baixa de la Vila Joiosa, per ser sotmesa a un reconeixement mèdic i rebre atenció psicològica.

No recordava res

La investigació ha revelat que dos dels agressors coneixien la víctima i es van trobar amb ella a Benidorm la nit de Cap d’Any. Amb l’excusa de continuar prenent copes, sobre les 05.00 de la matinada van suggerir a la víctima anar a casa d’un conegut de la mare d’ella a Benidorm, a la qual cosa ella va accedir.

Una vegada allà i després de prendre diverses copes més, tot i que la jove no recorda res del que va passar, segons assenyala la Guàrdia Civil, pel que sembla van començar amb els abusos, i un dels habitants de la casa se’n va adonar i va donar la festa per finalitzada. Els quatre homes, van decidir anar llavors a Callosa, al local d’un d’ells, i es van emportar la jove, que estava en un estat en què no podia caminar sola.

Un dels detinguts, de 22 anys, ja tenia antecedents per violència de gènere i abusos sexuals amb una menor, i fins i tot, durant la investigació del cas, la Guàrdia Civil ha localitzat a una altra dona que també hauria patit abusos sexuals l’octubre de l’any passat per part del detingut, i que ha interposat la denúncia corresponent.

Enganxats ‘in fraganti’

La detenció va tenir lloc després de la trucada d’una veïna de la localitat, on els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local es van desplaçar. Diversos testimonis relaten com un dels detinguts va ser sorprès pujant-se els pantalons, mentre que un altre d’ells es trobava reclinat a sobre de la víctima, mentre abusava d’ella.

Davant de la gravetat dels fets, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció de tres dels implicats, que es trobaven encara al lloc dels fets, com a presumptes autors d’un delicte d’abús sexual. Després del trasllat dels tres detinguts a dependències de la Guàrdia Civil a la Vila Joiosa, diversos agents van procedir a localitzar el quart home, que va ser detingut en un breu espai de temps.

Els detinguts han sigut posats a disposició de l’autoritat judicial. La investigació ha sigut duta a terme per agents de la Guàrdia Civil de l’Equip de Policia Judicial de Vila-joiosa i del lloc de Callosa d’en Sarrià. La investigació continua oberta, ja que els agents sospiten que els detinguts podrien haver protagonitzat dues situacions idèntiques més, amb unes altres dues dones, i no descarten que la xifra d’afectades pogués augmentar.

Concentració de repulsa

Notícies relacionades

L’ajuntament ha convocat una manifestació de repulsa per a aquest dilluns, 7 de gener, contra l’abús i l’agressió sexual. “La violència masclista és una greu vulneració dels Drets Humans i un problema social de primer ordre que atempta contra la dignitat i la integritat física i moral de les dones que la pateixen”, reivindica el consistori en un comunicat.

Per això, davant d’aquesta agressió sexual col·lectiva, Callosa d’en Sarrià ha mostrat la seva “més enèrgica condemna i rebuig”, així com recolzament i proximitat cap a la víctima i el seu entorn, posant a la seva disposició els recursos psicològics i de protecció que requereixi i “garantint que compta amb tota la informació que afecta als seus interessos”.