BALANÇ D'INTERIOR

19 detinguts per robatoris i lesions per Cap d'Any

Dos ferits greus en els 22 accidents de trànsit registrats a Catalunya

undefined39761038 un vehicle amb agents dels mossos d esquadra a la carretera 190101115455

undefined39761038 un vehicle amb agents dels mossos d esquadra a la carretera 190101115455 / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha explicat que per Cap d’Any  els Mossos d’Esquadra han practicat un total de 19 detencions per delictes com robatoris i lesions, i s’han produït 22 accidents de trànsit, amb dos ferits greus i cap mort.

En declaracions als mitjans aquest dimarts a la comissaria dels Mossos de la plaça d’Espanya de Barcelona per fer balanç de la nit, Buch ha destacat que la nit ha sigut d’"absoluta normalitat, i això és bo sempre que es parla en termes de seguretat i emergències".

Durant la celebració, es van rebre 3.618 trucades al telèfon d’emergències 112, la meitat per temes de seguretat ciutadana, i es van desplegar 3.500 agents dels Mossos d’Esquadra.

Buch ha comentat que de les 19 detencions que hi ha hagut en les últimes hores –nou menys que l’any passat–, cinc han estat directament relacionades amb la Nit de Cap d’Any, la meitat que l’any anterior. Per violència masclista hi ha hagut sis detencions més, mentre que l’any passat van ser deu.

També ha explicat que 3.500 agents dels Mossos d’Esquadra han treballat en les últimes hores per vetllar per la seguretat dels catalans i que s’han dut a terme 791 controls de drogues i alcoholèmia, 57 dels quals han resultat positius, un 7,2 %.

El conseller ha destacat, en aquest sentit, que l’any passat es van dur a terme més lectures, concretament, 1.178, i que 77 van ser positives, un 6,5 %. "Hem rebaixat el nombre de controls, però la dada analitzada és més positiva. En menys controls es caça més gent", ha assenyalat Buch, que ha remarcat que l’experiència dels agents resulta clau a l’hora de fer parar aquells conductors amb més probabilitats de conduir sota els efectes de les drogues i l’alcohol.

Durant la nit, el servei telefònic del 112 ha rebut un total de 3.618 trucades d’emergències, sense que s’hagi hagut d’activar cap pla.

Un 47,2 % d’aquestes trucades han sigut per qüestions relacionades amb la seguretat ciutadana; un 31,4 %, per assistències sanitàries; un 10,2 %, per comportaments incívics; un 6,3 % han estat relacionades amb incidents de trànsit i un 4,9 % per incendis o rescats. La franja horària en què s’ha rebut un nombre més lat de trucades ha sigut entre les 4 i les 5 de la matinada.

Dos incendis

En el cas dels Bombers de la Generalitat, el conseller ha informat que han treballat en dos focs en indústries de la Cellera de Ter (Girona) i Polinyà (Barcelona), en un incendi en una vivenda a Badalona (Barcelona) i en incidents per contenidors cremats en diversos municipis.

Notícies relacionades

Respecte al trànsit, el conseller ha indicat que s’han registrat 22 accidents, dos dels quals, amb ferits greus, un a l’N-II, a l’altura de Vidreres (Girona), i l’altre a la província de Lleida.

D’altra banda, hi ha hagut dos ferits lleus i cap persona ha mort, amb una dotació d’agents que ha triplicat els d’una nit normal a les carreteres. Malgrat els dos ferits greus, Buch ha qualificat de "positiva" la nit i l’ha comparat amb la de l’any passat, quan el nombre d’accidents va ser de 26 i tampoc hi va haver morts.