NOU MÈTODE

VÍDEO | Detinguts dos immigrants ocults en matalassos a Melilla

El conductor de la furgoneta es va donar a la fuga cap al Marroc

mientras-no-haya-vasseguras-para-solicitar-asilo-seguirn-producindose-situaciones-como / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil va localitzar aquest diumenge en un dels passos fronterers de Melilla dos immigrants ocults a l’interior de dos matalassos que portava en la seva part superior una furgoneta, el conductor de la qual s’ha donat a la fuga cap al Marroc.

Fonts de la Delegació del Govern a Melilla van informar que els fets han passat en el pas fronterer de Farhana, el segon en importància dels quatre que connecten la ciutat autònoma amb el Marroc.

Una furgoneta blanca pretenia accedir a Melilla amb dos matalassos carregats al sostre, embolicats amb plàstic i units entre si, a l’interior dels quals la Guàrdia Civil ha localitzat dos immigrants d’origen subsaharià que es trobaven en bon estat i no han requerit assistència sanitària.

El conductor ha aconseguit abandonar el vehicle i fugir cap al Marroc abans que pogués ser detingut.

El senador de Bildu Jon Iñarritu ha publicat a Twitter el vídeo del rescat dels immigrants, on s’aprecia com els agents baixen a terra els matalassos del vehicle.

Posteriorment, tal com s’observa en la gravació, els guàrdies civils que estaven de servei a la frontera utilitzen un ganivet per esquerdar el plàstic i la tela que recobrien els matalassos perquè poguessin sortir els dos joves subsaharians, amagats en un buit interior.

Notícies relacionades

“Mentre no hi hagi vies segures per sol·licitar asil seguiran produint-se situacions com aquesta a la frontera sud d’Europa”, ha tuitejat el senador basc al costat del vídeo, que en pocs minuts ha registrat centenars de reproduccions.

L’ús de matalassos per amagar immigrants podria ser un nou "modus operandi" de les màfies que trafiquen amb immigrants, ja que fins al moment no s’havien donat a conèixer casos d’aquest tipus a la frontera de Melilla.