Excel·lència sanitària

L'Hospital Clínic de Barcelona, el millor de Catalunya per quart any

Se situa en la tercera posició del rànquing nacional, per darrere de la Fundació Jiménez Díaz i l'Hospital Universitari de La Paz, de Madrid

Exterior de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Exterior de l’Hospital Clínic de Barcelona. / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital Clínic de Barcelona torna a liderar el rànquing autonòmic de Catalunya de l’Índex d’Excel·lència Hospitalària (IEH) per quart any consecutiu, i se situa a més en la tercera posició del rànquing nacional de l’IEH, per darrere de la Fundació Jiménez Díaz i l’Hospital Universitari de La Paz, tots dos de Madrid.

La segona posició l’ocupa l’Hospital Vall d’Hebron; i la tercera, l’Hospital Quirónsalud Barcelona, i tanquen el ‘top’ cinc català el Centre Mèdic Teknon i l’Hospital de Bellvitge, que ocupen els llocs quart i cinquè, respectivament.

A més, destaca la posició dels hospitals catalans en el rànquing nacional, ja que a banda del Clínic, en el ‘top’ 10 de millors hospitals espanyols hi ha també l’Hospital Vall d’Hebron, l’Hospital Quirónsalud Barcelona i el Centre Mèdic Teknon, que se situen en els llocs, setè, vuitè i desè, respectivament.

Enquestes a professionals

L’IEH, elaborat mitjançant enquestes a prop de 2.000 professionals de la salut a tot Espanya, mesura l’excel·lència partint dels resultats i percepcions dels professionals que treballen als centres o en el seu entorn.

L’IEH de l’Instituto Coordenadas entén l’excel·lència hospitalària com la suma de qualitat assistencial, atenció personalitzada i eficiència dels recursos, amb uns resultats que transcendeixen el nombre total de serveis oferts als centres per centrar-se en la seva qualitat i valoració.

Notícies relacionades

Una edició més, i per quart any consecutiu, la Fundació Jiménez Díaz encapçala la classificació, i es referma com el millor hospital d’Espanya d’acord amb l’opinió de la gran mostra de professionals consultats.

L’Hospital Universitari La Paz recupera la segona posició, mentre que l’Hospital Clínic de Barcelona descendeix del segon al tercer lloc.