Els 300 rescatats al Mediterrani a bord de l'Open Arms: "cansats però agraïts"

Fa sis dies que són en alta mar després de ser rescatats de l'aigua el 21 de desembre davant la costa de Líbia

Està previst que el barco arribi divendres al port d'Algesires, tal com va autoritzar el Govern

zentauroepp46361157 open arms181226170642

zentauroepp46361157 open arms181226170642

1
Es llegeix en minuts
EFE

Els 310 rescatats que naveguen al barco de l’ONG Proactiva Open Arms es troben "cansats però agraïts", segons ha assegurat un portaveu en un vídeo facilitat per l’entitat. Entre els migrants, que sónd’origen subsaharià, hi ha nadons, infants i dones embarassades. Tots ells van ser rescatats el passat 21 de desembre a la zona del Mediterrani central, davant les costes de Líbia, mentre navegaven a tres pots a la deriva. 

"La gent s’està comportant molt bé, ja saben que queden només un parell de dies per arribar a terra. Se’ls està fent llarg, el viatge. Estan cansats però molt agraïts", diu aquest portaveu en un vídeo gravat aquest dimecres 26 de desembre dues hores després de sortir el sol. Les persones rescatades esperen que a l’arribar a Espanya "se’ls aculli de la millor manera possible", assenyalen els activistes en aquesta gravació. 

Notícies relacionades

Al seu torn, l’altre barco de Proactiva Open Arms, l’Astral, ha tornat aquest dimecres cap al port de Badalona després de proveir mantes, menjar i medicaments per a les 300 persones a bord de l’Open Arms. El dia de Nadal es va fer l’intercanvi de material.

De fet, les condicions marítimes a la zona on es troba el barco han millorat "molt" segons el portaveu de l’ONG, que va afirmar que "el mar està pràcticament planxat". Des de Proactiva calculen que en dos dies podran amarrar a Algesires, el port espanyol on està prevista que arribin.