Assassinat a Huelva

Calvo, sobre Laura Luelmo: "L'Estat i la democràcia han de fer més per la seguretat de les dones"

La vicepresidenta del Govern reitera que el consentiment femení en una relació "ha de ser rotund i clar"

jcarbo45921434 carmen calvo181116192542

jcarbo45921434 carmen calvo181116192542 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha lamentat la mort de la professora Laura Luelmo, el cadàver de la qual va ser trobat aquest dilluns a la localitat d’El Campillo(Huelva), i ha admès la necessitat que els estats facin un esforç més gran per garantir la seguretat de les dones.

"L’Estat i la democràcia han de continuar fent molt més per la seguretat", ha explicat Calvo en una entrevista en la cadena SER. La vicepresidenta de l’Executiu ha precisat que aquest esforç passa per "millorar la tipificació d’alguns delictes que tenen a veure amb la llibertat sexual", però també ha reconegut la necessitat de "continuar treballant en moltes mesures de caràcter penitenciari".

Per Calvo, les dones "tenen tot el dret del món a demanar que les democràcies els responguin més i millor", i ha lamentat que en molts casos "es banalitzi la situació de la dona" i que "calgui pagar preus altíssims i cruels per la seguretat i la llibertat".

Reforma del Codi Penal

D’altra banda, la vicepresidenta s’ha referit a l’informe elaborat pel grup d’experts a qui el Govern ha encomanat la reforma del capítol dedicat alsdelictes sexuals en el Codi Penal, i ha recordat que es tracta d’un document d’"assessorament", ja que serà el Govern "el que decidirà" com quedarà el projecte de reforma.

Notícies relacionades

Calvo, que ha assegurat que ha parlat aquest dilluns sobre el tema amb la ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha admès que, en la futura reforma, és necessari "millorar molt les condicions de seguretat, no només per a les dones, sinó de seguretat jurídica i de com s’assoleix i es verifica el consentiment".

En aquest sentit, la dirigent socialista ha garantit que "el Govern prendrà les decisions que garanteixin de manera exhaustiva el que en altres països han pogut assolir i que el consentiment ha de ser rotund i clar". "Allà només val la llibertat de la dona per accedir a tenir relacions íntimes", ha conclòs la vicepresidenta.