Operació policial

El cadàver trobat a Huelva és el de la professora Laura Luelmo

Un veí d'El Campillo (Huelva) ha trobat el cos quan feia un tomb per la muntanya

hallado-el-cadver-de-laura-luelmo / periodico

4
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

La Guàrdia Civil ha confirmat que el cadàver trobat al migdia en una zona de l’entorn de la localitat d’El Campillo (Huelva) correspon a Laura Luelmo, la jove professora de 26 anys natural de Zamora que havia desaparegut dimecres passat, segons un tuit de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils. El cos ha aparegut semidespullat entre uns arbustos. 

Un veí d’El Campillo (Huelva) ha localitzat al voltant del migdia d’aquest dilluns el cadàver d’una dona a la zona on s’estava buscant la professora Laura Luelmo, de 26 anys, que acabava d’arribar a la zona per fer una substitució com a professora de Plàstica en un institut d’educació secundària. El delegat del Govern a Andalusia, Alfonso Gómez de Celis, ha confirmat que la troballa s’ha produït en el perímetre de recerca establert per la Guàrdia Civil.

5xrgxouzvzja9szm89ka621100 / periodico

En una compareixença des d’El Campillo, Gómez de Celis ha confirmat que el cadàver ha aparegut dins del perímetre on s’estava buscant la noia, i que un equip de la unitat científica de la Guàrdia Civil ja vola fins a Huelva per fer una inspecció minuciosa i provar de trobar qualsevol indici sobre el fets.

Va ser un veí que feia un tomb per la muntanya, a uns cinc quilòmetres del municipi, qui va alertar els dispositius de seguretat, que es van desplaçar immediatament a la zona i van confirmar l’aparició del cadàver. De moment, des de la Guàrdia Civil es mostren cauts i no volen precisar el punt exacte on ha sigut localitzat ni si la mort ha sigut accidental o violenta. “Pel poc temps que ha passat, encara no es pot certificar que sigui la Laura, tot i que tots els indicis així ho apunten.” La família, que des de divendres era a El Campillo, ja ha sigut informada de la troballa i està rebent tractament psicològic.

“És un moment difícil i complicat”, ha indicat el delegat del govern, que ha demanat que es deixi treballar la Guàrdia Civil perquè “en el menor temps possible puguem localitzar el culpable, si és que hi ha un culpable”.

La recerca d’avui s’estava centrant en les coves, els pous i les grutes que hi ha a El Campillo (Huelva) i els pobles de voltants amb l’esperança de trobar algun rastre que conduís al parador de  Laura Luelmo, la noia de Zamora de 26 anys que va desaparèixer Laura Luelmo noia de Zamora de 26 anys  dimecres passat en aquesta localitat després que sortís a fer esport. L’equip que es va encarregar de la recerca de Diana Quer s’ha unit a la investigació. 

A les 9.00 hores, segons ha informat la Guàrdia Civil, ha sortit el dispositiu de recerca, compost per personal qualificat de la policia local i de la Guàrdia Civil, des de l’Ajuntament d’El Campillo.

S’ha estat buscant la jove durant tota la nit, després que ahir es decidís no suspendre l’operatiu i diferents patrulles de la Guàrdia Civil rastregessin pistes forestals i camins de la zona.

L’equip que es va encarregar de la recerca de Diana Quer s’ha unit a la investigació per aclarir la desaparició de la professora Laura Luelmo a la localitat d’El Campillo, segons ha confirmat el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska

El titular d’Interior, en una entrevista a Antena 3, ha explicat que en les tasques de recerca hi participen efectius del lloc de la Guàrdia Civil de la comandància de Huelva als quals s’ha unit "el mateix equip que va buscar Diana Quer" de la Unitat Central Operativa (UCO). "Tots els equips necessaris i precisos per provar de localitzar la desapareguda estan disponibles", ha explicat Grande-Marlaska, que ha provat de llançar un missatge "optimista" a la família de la jove. "L’únic que puc dir és que els esforços dels cossos de seguretat seran màxims", ha explicat.

També s’han afegit a la recerca una dotzena d’agents de la policia municipal de Zamora i diversos membres de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil Local.

Mentrestant, les unitats d’investigació, encapçalades per la Unitat Central Operativa (UCO), els membres de la qual es van desplaçar ahir fins a El Campillo, continuen les seves indagacions al marge de la recerca per provar de donar amb el parador de la noia. De moment, es treballa amb les hipòtesis d’un accident o que en la desaparició hi estigui implicada una altra persona.

Feia pocs dies que era a El Campillo

Laura Luelmo vivia a El Campillo des de feia pocs dies, després que el passat 4 de desembre s’incorporés a la plantilla de l’IES Vázquez Díaz de Nerva.

Notícies relacionades

Dimecres passat a la tarda, pel que sembla, la noia va abandonar la vivenda en la qual vivia vestida amb roba esportiva i llavors se’n va perdre el rastre. El seu mòbil se situa per última vegada a les 20.00 hores d’aquell mateix dia a uns nou quilòmetres d’El Campillo.

La família de la noia va interposar la denúncia a la comissaria de la Policia Nacional de Zamora dijous passat i des d’aleshores la Guàrdia Civil coordina el dispositiu de recerca.

Temes:

Desapareguts