GREU AVARIA

Una fallada de Facebook deixa al descobert fotos de 6,8 milions d'usuaris

Unes 1.500 aplicacions han tingut accés sense autorització a més imatges de les permeses per l'usuari

FILE PHOTO: The entrance sign to Facebook headquarters is seen in Menlo Park, California, on Wednesday, October 10, 2018. REUTERS/Elijah Nouvelage/File Photo

FILE PHOTO: The entrance sign to Facebook headquarters is seen in Menlo Park, California, on Wednesday, October 10, 2018. REUTERS/Elijah Nouvelage/File Photo / Elijah Nouvelage (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Facebook ha comunicat aquest divendres que ha descobert una fallada en els seus sistemes que podria haver afectat uns 6,8 milions de persones, que podrien haver vist exposades les seves fotografies no publicades en aplicacions d’altres desenvolupadors.

L’incident, segons ha reconegut l’empresa, pot haver-se produït amb unes 1.500 ‘apps’ creades per un total de 876 desenvolupadors. Facebook ha assegurat que ha resolt el problema i que alertarà els afectats en els pròxims dies.

Segons explica la companyia en el seu blog per a programadors, el problema va fer que durant els dies 13 i 25 de setembre passats, les‘apps’ que demanaven accés a les fotografies dels usuaris de Facebook podien accedir a més imatges que aquelles a les quals se’ls havia autoritzat. I no per ànsia depredadora dels programadors, sinó per "una fallada de seguretat" segons la multinacional de Mark Zuckerberg. 

En concret, les ‘apps’ no només podien accedir a les fotos que l’usuari publica al seu mur sinó a les que té en altres serveis de la plataforma, com Marketplace i Fb Stories. També a aquelles que l’usuari ha pujat però que no ha penjat i que, pel que sembla, Facebook conserva.

La companyia afirma que el problema ja està solucionat.

Notícies relacionades

Fa dos anys que Facebook afronta greus problemes de seguretat, majoritàriament relacionats amb els permisos que obtenen els desenvolupadors d’altres empreses per utilitzar les seves dades.

El penúltim, revelat aquest octubre passat, va afectar més de 50 milions d’usuaris.

Temes:

Facebook