Escàndol a l'Església

El cardenal australià George Pell, condemnat per abusos sexuals a dos menors

El pederasta s'encarregava de les finances vaticanes i era del cercle de confiança de Francesc

george-pell

george-pell / Gregorio Borgia (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cardenal australià George Pell,George Pell, membre de la Cúria i responsable últim de les finances del Vaticà, ha sigut condemnat per un cas d’abusos sexuals a dos menors per un tribunal de Melbourne, segons han informat el ‘National Catholic Reporter’ i ‘America Magazine’.

Els mitjans religiosos han informat de la condemna, que va ser unànime, tot i que no han donat el detall de la pena imposada pels 12 membres del jurat, ja que no se sabrà fins al febrer. El purpurat s’enfrontava a aquest cas, sobre el qual pesa el secret de sumari i del qual no transcendiran els detalls, des de l’agost. L’únic que se sap fins ara és que Pell ha defensat la seva innocència fins al final.

La inculpació de Pell es va produir en les últimes fases d’una llarga investigació sobre les respostes institucionals aportades a Austràlia als presumptes abusos sexuals comesos contra nens, ordenada pel Govern el 2012.

El cardenal havia comparegut en tres ocasions en el marc d’aquest cas i va reconèixer davant de la comissió d’investigació que havia "fallat" en la seva gestió dels capellans pedòfils a l’estat de Victoria els anys 1970.

El clergue va ser ordenat sacerdot a Roma el 1966, abans de tornar a Austràlia el 1971, on va escalar esglaons de la jerarquia catòlica. Va ser elegit el 2014 pel papa Francesc per donar llum i aportar transparència a les finances del Vaticà.

Notícies relacionades

Pell s’ha declarat innocent des del principi. "Soc innocent d’aquests càrrecs, són falsos", va assenyalar als periodistes a Roma el 29 de juny del 2017, després que se li imputessin els càrrecs. Aquell mateix mes, el Papa li va concedir un període d’excedència perquè pogués defensar-se després de la seva imputació. El Vaticà va oficialitzar aquest dimecres la sortida de Pell com a conseller del Papa per a la reforma de la Cúria.