Anar al contingut

Pràctica en auge

Gairebé la meitat dels internautes va fer compres 'online' en la primera meitat del 2018

El percentatge d'usuaris que compra per la xarxa ha crescut més d'un 20% els últims tres anys

El Periódico

Gairebé la meitat dels internautes va fer compres 'online' en la primera meitat del 2018

Un 44,5% dels internautes van realitzar alguna compra 'online' en el primer semestre d’aquest any, segons el Panel de Llars de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que revela, a més, que el percentatge d’usuaris que compra per internet ha crescut més d’un 20% els últims tres anys.

Així mateix, nou de cada deu compradors 'online' van rebre algun paquet associat a aquestes compres i la gran majoria (88%) va rebre el paquet al domicili.

Correus es manté com l’operador majoritari de repartiment, ja que el 49% dels individus van rebre els paquets de comerç electrònic d’aquest operador. Darrere s’hi van col·locar Seur (12,5%), MRW (11,9%) i DHL (5,1%).

A l’hora d’elegir, un 46% dels compradors van poder decidir entre diferents terminis d’entrega i gairebé un 40% entre els diferents costos d’enviament, tot i que un 21% no van poder escollir cap de les característiques de l’enviament del paquet.

A l’hora d’enviar de paquets, un 10% dels espanyols va enviar algun paquet durant el semestre. Un 40% d’aquests usuaris es va deixar influir pel preu, mentre que Correus es manté també com l’operador més escollit a l’hora de realitzar un enviament (62,5%).

Temes: Internet Consum