CIMERA DEL CLIMA

Espanya planeja reduir en un 90% les emissions contaminants de cara al 2050

Sánchez anuncia metes més ambicioses del Govern contra el canvi climàtic

zentauroepp46126684 spanish prime minister pedro sanchez delivers a speech durin181203142504

zentauroepp46126684 spanish prime minister pedro sanchez delivers a speech durin181203142504 / JANEK SKARZYNSKI

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avançat aquest dilluns que Espanya es fixarà metes més ambicioses en reducció d’emissions contaminants i, així, es proposa retallar un 37% els nivells actuals per al 2030 i arribar el 2050 a rebaixar-les en almenys un 90%.

Sánchez va exposar aquest compromís en la seva intervenció en la sessió inaugural de la cimera sobre el Canvi Climàtic (COP24) que se celebra a la ciutat polonesa de Katowice.

El cap de l’Executiu espanyol, que va acudir a la cimera junt amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, va remarcar que és necessari actuar més de pressa amb les mesures per reduir emissions.

En aquest context, va avançar que "en breus dies" el seu Govern presentarà el seu projecte de llei contra el canvi climàtic i transició energètica.

Davant de la resta de líders i dirigents d’organitzacions internacionals presents en aquest esdeveniment, Sánchez va assegurar que Espanya compliràl’objectiu nacional d’emissions per al 2020, però va precisar que el seu Govern vol anar més lluny.

Mobilitat elèctrica

"El meu Govern aposta amb determinació per l’eficiència, les energies renovables i la mobilitat elèctrica", va ressaltar abans d’avançar que fixarà objectius més clars i ambiciosos per al 2030 i 2050.

Segons el seu parer cal oferir certesa i confiança no només als inversors econòmics, sinó també als ciutadans.

Va ser llavors quan va anunciar la intenció de reduir en un 37% les actuals emissions contaminants a Espanya de cara al 2030 i, vint anys més tard, el 2050, que es rebaixin en almenys un 90% per assolir la neutralitat en el carboni.

Sánchez va explicar que la qualitat de l’aire, l’impacte sobre els col·lectius més vulnerables i la modernització de la indústria són motors del compromís del seu Executiu.

D’acord amb això, va defensar l’aprovació d’un paquet de mesures per lluitar contra el canvi climàtic i treballar així en un camí viable de descarbonització de l’economia.

Notícies relacionades

Tot seguit, va dir que és conscient de l’impacte d’aquestes mesures en diversos territoris, sectors i col·lectius més exposats i en la necessitat que hi hagi una transició ecològica justa.

Per això, va assegurar que el seu Govern serà pioner en el disseny d’una Estratègia Nacional de Transició Justa que tingui en compte l’impacte en zones específiques com les comarques mineres.