BANDA CRIMINAL

Els Mossos desarticulen una banda criminal especialitzada en furts a domicilis

S'ha recuperat material robat i 10.225 euros, i s'han trobat dues pistoles d'aire comprimit

Actuaven a la zona del Barcelonès, Maresme, Girona i Manresa.

7bd5e653-d8d2-47c5-8880-77d952412aa6-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava a robar a domicilis de manera habitual i continuada. La investigació es va iniciar al juny quan les unitats d’investigació de les comissaries de Badalona i Sant Martí van començar a sospitar i investigar dos grups de persones de nacionalitat georgiana, que actuaven a la zona del Barcelonès, Maresme, Girona i  Manresa.

La investigació, que ha durat cinc mesos, va constatar que els dos grups que s’estaven estudiant formaven partd’una mateixa banda criminal, per la qual cosa les dues comissaries van començar a treballar de manera conjunta per identificar els principals integrants de la banda, i fer un seguiment per detectar els seus moviments.

El treball conjunt els va portar directament fins als receptadors, que van resultar ser dos homes que actuaven des de dos pisos de Barcelona i que compraven els objectes robats i els tornaven a posar al mercat.

El21 de novembre es va activar el dispositiu policial i es van fer un total de set registres a domicilis, quatre a Barcelona, dos a Badalona i un en un hostal de Sant Andreu de Llavaneres. L’operatiu va acabar amb 13 detinguts, entre els quals hi havia els líders del grup criminal.  A més, una setmana abans, agents de policia ja van detenir un membre de la banda a l’aeroport de Barcelona.

Mòbils, joies i pistoles

Durant l’operatiu judicial es va aconseguir resoldre 22 furts amb força a domicilis i recuperar objectes com arajoies, 145 telèfons mòbils, aparells electrònics, més de 35 ordinadors portàtils i tauletes. A més, es van trobar un total de 10.225 euros, dues pistoles d’aire comprimit i material falsificat destinat al ‘top manta’.

Notícies relacionades

La policia ha constatat que els investigats enviaven els diners que guanyaven amb les vendes de joies i els objectes robats al seu país

En l’operatiu hi han participat agents de la Unitat d’Investigació de les comissàries de Sant Martí i Badalona, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Barcelona, de la Unitat de Seguretat Ciutadana i del Grup Especial d’Intervenció.