DRAMA EN UNA URBANITZACIÓ

Moren una mare i la seva filla per l'atac dels seus gossos a Madrid

Els marits de les víctimes les han trobat al pati de la vivenda de Colmenar de Oreja amb múltiples mossegades dels gossos, de la raça dogo de Bordeus

ataque-perros / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

Una dona de 57 anys i la seva filla, de 41, han mort aquest dimecres a Colmenar de Oreja (Madrid) després de ser atacades pels seus gossos, de la raça dog de Bordeus, segons ha informat a Europa Press un portaveu d’Emergències Comunitat de Madrid 112.

El succés ha tingut lloc cap a les 13.30 hores al número 578 del carrer Ibor, a la urbanització Balcón del Tajo, ubicada fora del nucli urbà del municipi. Les dues dones han sigut trobades al pati de la vivenda pels seus respectius marits, que han hagut de ser atesos per psicòlegs de la Creu Roja per una crisi d’ansietat.

Eren allà amb múltiples mossegades de gos i els efectius del SUMMA que han anat fins al lloc només n’han pogut confirmar la mort. L’important nombre de mossegades que presentaven les dues dones ha causat un gran impacte tant als serveis d’emergència com als seus pròxims. Els marits de les dones s’han encarregat de guardar els gossos i trucar als serveis d’emergències.

L’entrada de la casa de Colmenar de Oreja on han mort dues dones / EFE

Fonts de la comandància de la Guàrdia Civil han indicat a Efe que agents de la Policia Judicial del cos a Pinto s’han fet càrrec de la investigació, tot i que en aquestes primeres hores s’ha centrat l’atenció en els familiars de les mortes. En principi, els gossos pertanyen a la mare, així com la vivenda. Fins al lloc hi ha anat també la policia local.

Els gossos seran examinats

Els gossos dogos de Bordeus que han atacat les dones, juntament amb dos gossos més que vivien al mateix xalet, es troben encara a la finca i seran traslladats posteriorment al Centre Integral d’Acollida d’Animals de la Comunitat de Madrid (CIAAM), situat a Colmenar Viejo, on seran examinats amb més deteniment pels veterinaris del centre, han indicat a Europa Press fonts de la Conselleria de Medi Ambient.

En aquell moment serien vigilats pel CIAAM, on els seus veterinaris determinaran què els ha pogut passar per atacar les víctimes amb tantíssima agressivitat, ja que els seus cossos estaven plens de mossegades. Esperaran les pròximes diligències que ordeni l’Institut Armat, que és el competent en la custòdia dels gossos.

No estan a la llista de gossos perillosos

Notícies relacionades

Tot i que la raça dogo de Bordeus no figura en la llista de gossos "potencialment perillosos" del reial decret del 2002, algunes comunitats autònomes o fins i tot municipis sí que l’inclouen a les seves normes específiques.  Els exemplars que sí que són dins d’aquesta categoria són Pit Bull Terrier, Staffordshire Bull Terrier, American Staffodshire Terrier, Rottweiler, Dogo Argentí, Fila Brasileiro, Tosa Inu i Akita Inu.

Almenys ja són cinc les persones que han perdut la vida aquest any per atacs de gossos a Espanya i 18 des del 2010, segons les dades recopilades per Efe.