Quaranta afectats per un brot de sarna a Sant Llorenç Savall

Des que es va tenir constància del diagnòstic, els treballadors del geriàtric estan de baixa i així continuaran fins que acabin el tractament

undefined6553214 barcelona 22 06 2007   un grupo de abuelos  salen del geriat181119202143

undefined6553214 barcelona 22 06 2007 un grupo de abuelos salen del geriat181119202143 / IMMA COY

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una vintena de treballadors i una vintena d’interns de la residència d’ancians pública de Sant Llorenç Savall (Barcelona) s’han vist afectats per un brot de sarna d’origen desconegut.

Segons han informat familiars dels interns i han confirmat fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el brot es va detectar la setmana passada i ja s'han pres mesures profilàctiques per erradicar-lo.

Segons la Generalitat, es tracta d’una vintena de treballadors i una vintena d’usuaris, que entre dilluns i dimarts passat ja van rebre la primera fase del tractament i que entre demà i demà passat en rebran la segona i última fase.

Les mateixes fonts han assenyalat que des que es va tenir constància del diagnòstic, els treballadors del geriàtric estan de baixa i així continuaran fins que acabin el tractament.

Règim d’aïllament

Per la seva part, els residents afectats han sigut aïllats de la resta de jubilats per evitar contagis i també se’ls han restringit temporalment les visites.

La resta de personal i residents han seguit, des de dijous, un tractament preventiu; a més, una empresa especialitzada va netejar divendres passat a fons les habitacions i zones comunes de la residència geriàtrica pública.

Fonts del departament d’Assumptes Socials han assegurat que la confirmació del diagnòstic de sarna els va arribar el dia 13 a la tarda i en van informar al servei d’epidemiologia de Salut Pública de Catalunya perquè activés els protocols corresponents.

Notícies relacionades

També van informar els sindicats dels treballadors i les famílies dels residents d’aquest geriàtric, que té una capacitat per a 180 persones i que el 2008 va ser reformada amb una inversió de més de 5 milions d’euros.

"S’ha prioritzat l’atenció directa i l’erradicació de la infecció del centre; quan s’hagi erradicat totalment s’estudiarà quin ha pogut ser l’origen", ha explicat a Efe una font del Departament d’Assumptes Socials.

Temes:

Sarna