INCIDENT AL METRO

En llibertat tres dels quinze detinguts per una agressió sexual a Santa Coloma

Els Mossos deixen sense efecte el seu arrest a l'espera que siguin citats pel jutge

zentauroepp45857519 santa coloma de geamanet 11 11 2018  barcelona violen una ni181111172209

zentauroepp45857519 santa coloma de geamanet 11 11 2018 barcelona violen una ni181111172209 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Mossos d’Esquadra han deixat en llibertat tres dels15 detinguts aquest diumenge a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) per un presumpte intent d’agressió sexual i per agressió amb arma blancaSanta Coloma de Gramenet a l’estació de Can Peixauet de la línia 9 del Metro.

La Policia Local de Santa Coloma va detenir aquest diumenge tretze adults i dos joves que van assegurar ser menors per una presumpta agressió sexual a una jove i una agressió amb arma blanca a la seva parella en el transcurs d’una baralla a l’esmentada estació.

La parella de la jove va ser agredida amb una arma blanca i va haver de ser intervinguda d’urgència a l’hospital, tot i que la seva vida no corre perill i evoluciona favorablement, segons ha informat en un comunicat l’Ajuntament de Santa Coloma.

Els dos joves que van assegurar ser menors han sigut posats a disposició de la Fiscalia de Menors perquè els facin les proves pertinents per confirmar la seva edat, i si es confirma que són menors quedaran a disposició de l’esmentada fiscalia.

Els Mossos d’Esquadra han assumit la investigació dels fets per determinar les responsabilitats de les dues agressions i després de realitzar diverses indagacions per determinar el grau de participació de cadascun dels implicats ha deixat la detenció de tres d’ells sense efecte a l’espera que siguin citats pel jutge.

'Mena'

Els detinguts, que anaven indocumentats, són joves i menors no acompanyats sense residència fixa i que ocupen vivendes deshabitades i en mal estat per falta de manteniment.

Notícies relacionades

Per això, l’Ajuntament de Santa Coloma ha fet una crida a la Generalitat per abordar "de manera global i com a problema de país" la presència d’aquests joves que circulen per Catalunya sense residència.

Considera que cometen "diferents delictes i faltes, generant alarma i inseguretat a les ciutats catalanes", i és un problema que no pot ser abordat localment, sinó amb mesures urgents coordinades per la Generalitat.