Anar al contingut

NARCOTRÀFIC

Els 1.000 quilos de cocaïna viatjaven amagats en un carregament de pells

Els Mossos van donar un avís sobre un vaixell que ja havia aixecat sospites en la Vigilància Duanera de Barcelona

La cocaïna confiscada al port de Barcelona hauria arribat a un valor de 60 milions d'euros al mercat

Guillem Sànchez / Barcelona

HANDOUT

Els 1.000 quilos de cocaïna viatjaven amagats en un carregament de pells
Els 1.000 quilos de cocaïna viatjaven amagats en un carregament de pells

/

Els 1.099 quilos de droga que han sigut intervinguts aquest dilluns en una operació conjunta entre els Mossos d’Esquadra i Vigilància Duanera haurien arribat a un valor al mercat de més de 60 milions d’euros, segons han informat a aquest diari fonts pròximes a les indagacions.

La droga viatjava oculta en un contenidor carregat de pells que havia sigut transportat per un barco procedent del port brasiler de Santos. La droga estava repartida en paquets d’un quilo que havien sigut amagats entre les pells i cuirs, amb la qual cosa per a la seva localització ha sigut necessari l’ús de gossos experts a detectar estupefaents.

Port calent

Aquestes fonts destaquen que el port de Santos s’ha convertit en un enclavament calent per al tràfic de drogues, ja que és una de les principals rampes de sortida de cocaïna cap a Europa a bord de vaixells mercants. Per això la Vigilància Duanera estava ja pendent d’aquesta vaixell de mercaderies que creuava l’Atlàntic procedent del Brasil quan els Mossos d’Esquadra es van posar en contacte amb aquest òrgan per dir-los que estaven investigant a una banda de narcos que havien ocultat un carregament en un dels seus contenidors. 

El vaixell va arribar el cap de setmana i dilluns a primera hora del matí es va desplegar un dispositiu per registrar el contenidor. Van aparèixer els més de 1.000 kg de cocaïna, un dels enviaments més grans dels últims anys. 

La droga ha sigut localitzada aquest dilluns al matí a la terminal Best del port de Barcelona.