Un nou cas de sarna obliga a tancar la sala d'espera de la comissaria de l'Eixample

El paràsit se li ha diagnosticat a un dels cinc menors no acompanyats que pernoctaven a l'ABP de plaça d'Espanya

El sindicat SAP-FEPOL critica que els altres quatre siguin nois escapats de centres ja assignats

zentauroepp45699684 181031130410

zentauroepp45699684 181031130410

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Un nou cas de sarna, després del de la comissaria de Ciutat Vella, diagnosticat de nou en un menor no acompanyat (‘mena’) que pernoctava a la comissaria de l’Eixample dels Mossos d’Esquadra ha obligat a tancar la sala d’espera d’aquesta ABP. Els agents han detectat una erupció visible en el noi i l’han traslladat al CAP per ser atès.

Notícies relacionades

El menor afectat per la sarna és un noi nouvingut que encara no ha sigut emparat per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Els altres quatre, no obstant, són menors escapats dels centres assignats. Tots ells, que han dormit junts aquesta nit, seguiran el mateix tractament. La sarna és un paràsit que s’encomana per contacte directe i que es cura amb l’aplicació d’una pomada de principi actiu similar a l’indicat per als polls. Quan es detecta un cas, és procedent rentar tota la roba a altes temperatures i netejar l’entorn. Els treballs de neteja i desinfecció ja han començat a la sala d’espera de l’Eixample, que reobrirà en les pròximes hores. Els cinc menors ja han sigut traslladats pels Mossos a la DGAIA. 

La portaveu de SAP-FEPOL, Imma Viudes, ha criticat "el cercle viciós" que s’està generant amb aquest problema. "Molts dels menors que continuen dormint a les comissaries ja no són nouvinguts desemparats, sinó nois que ja tenen un centre assignat. Però no els agrada i s’escapen per acabar a la comissaria i forçar que se’ls assigni un de nou. Una dinàmica que està enquistant la situació. L’últim cap de setmana van dormir 18 menors en aquesta comissaria de l’Eixample", ha explicat.