ACTUACIÓ DELS MOSSOS

Parat el desallotjament d'una finca al Gòtic ocupada per una vintena de persones, inclosos menors

L'edifici, situat en el número 3 del carrer del Correu Vell, és propietat d'un fons d'inversió

fcasals45686989 correu vell bertran181030095921

fcasals45686989 correu vell bertran181030095921
fcasals45686729 correu vell bertran181030091853

/

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els veïns del número 3 del carrer del Correu Vell han parat aquest dimarts el desallotjament que tenien previst realitzar els Mossos d’Esquadra en aquesta finca del barri Gòtic de Barcelona, ocupada per una vintena de persones, entre les quals, alguns menors.

Segons ha informat 'La Directa', la comitiva judicial ha fet marxa enrere malgrat el fort desplegament policial a causa de la nombrosa presència de veïns que hi han anat a intentar parar el desnonament. 

L’edifici, situat al número 3 del carrer del Correu Vell, és propietat d’un fons d’inversió, Soverino BCN Investments. La finca està ocupada des del mes de gener passat en protesta perl’especulació immobiliària, que està expulsant els veïns del barri.

Els Mossos han anat a la finca a instàncies d’un jutge, que n’havia ordenat el desallotjament abans d’acabar el mes d’octubre. Segons els ocupants, a l’interior hi viuen 23 persones de diferent perfils: famílies amb menors, joves, estudiants i gent major d’edat.

Notícies relacionades

A primera hora del matí, Resistim al Gòtic havia demanat ajuda a les xarxes socials per evitar el desallotjament i ha aconseguit que desenes de persones es concentressin a les cantonades de l’immoble.

Segons va explicar aquesta entitat quan es va produir l’ocupació, el fons d’inversió va adquirir la finca a finals del 2016 i va fer-ne fora els veïns amb tota mena de "xantatges". Alguns hi vivien des de feia 30 anys. L’edifici té nou pisos i dos locals.