A Osca, Saragossa, Terol, Sòria i Logronyo.

Cent detinguts per manipular el quilometratge de cotxes de segona mà

La Guàrdia Civil detecta més de mil vehicles trucats després de quatre anys d'investigacions

L'import de l'estafa ascendeix a quatre milions d'euros

coche

coche

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Guàrdia Civil ha detingut 103 persones i n’investiga 85 més acusats d’haver comès un delicte d’estafa pel frau per la manipulació del quilometratge de cotxes de segona mà, que posteriorment venien a particulars.

L’operació, anomenada Countdown –compte enrere, en anglès– es va iniciar el 2014 a la ciutat de Saragossa, segons ha indicat la Guàrdia Civil en un comunicat, que apunta que els investigadors van detectar 1.094 vehicles que havien sigut manipulats amb reduccions en el quilometratge d’entre 25.000 i 610.000 quilòmetres.

Quatre milions d’euros

En total, l’estafa rondaria els quatre milions d’euros i més de 165 milions de quilòmetres manipulats en establiments dedicats a la compravenda de vehicles de segona mà i tallers de reparació d’automòbils d’Osca, Saragossa, Terol, Sòria i Logronyo.

L’operació es va iniciar quan un particular va comunicar a la Guàrdia Civil la compra d’un vehicle a La Almunia de Doña Godina (Saragossa) al qual havien rebaixat els quilòmetres reals en més de 75.000 abans de procedir a la seva venda.

Inspeccionat el taller on el perjudicat va adquirir el turisme, la Guàrdia Civil va detectar que fins a set vehicles venuts en aquest establiment en anys anteriors havien patit rebaixes d’entre 80.000 i 100.000 quilòmetres i que tres vehicles exposats per a la venda també havien sigut manipulats.

Els propietaris no se n’adonaven

La Guàrdia Civil va descobrir que les manipulacions es duien a terme en un establiment industrial de Saragossa, en la inspecció del qual es va confiscar nombrós material que confirmava l’activitat delictiva i posava de manifest la implicació d’altres societats i establiments comercials dedicats a venda de vehicles.

Durant els quatre anys que ha durat l’operació s’ha procedit a comprovar més de 45.000 vehicles, i s’ha detectat que 1.094 van ser manipulats i els propietaris dels quals no es van adonar de l’estafa.

Les manipulacions de comptaquilòmetres detectades es van dur a terme sobre vehicles procedents d’empreses de lloguer, particulars nacionals, serveis oficials de diferents marques i empreses de transport.

Diversos països

Notícies relacionades

També es van comprovar i van detectar vehicles d’importació d’alta gamma procedents de països com Romania, el Regne Unit, França, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Itàlia, la República Txeca i Israel.

L’operació, s’ha dut a terme gràcies a l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de La Almunia de Doña Godina, també ha permès detectar 24 delictes de falsedat documental, comesos sobre factures emeses per la venda d’alguns d’aquests vehicles i sobre els llibres de taller.

Temes:

Estafes Cotxes