Aquest dissabte

L'onada de fred polar arriba aquest divendres a Espanya

A Catalunya la baixada de temperatures es notarà sobretot a partir de dissabte

36909462 60

36909462 60 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’onada polar arribarà abans del previst. Concretament, demà, que serà quan un front fred molt actiu recorrerà la Península de nord-oest a sud-est i deixarà al seu pas xàfecs gairebé generalitzats, que seran de neu a partir de 700 metres durant el cap de setmana i que desplomaran de forma dràstica les temperatures, fins a 10 graus en el cas de les mínimes.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) avança que l’aire polar àrtic que penetrarà a la Península desplaçarà la massa càlida que ha caracteritzat l’ambient de les últimes setmanes i provocarà una notable, i fins i tot extraordinària, caiguda dels termòmetres.

Demà, les temperatures màximes no superaran els 16 graus a Àvila, Oviedo i Palència o els 17 a Madrid, Burgos, Ciudad Real, Segòvia, Valladolid i Vitòria, i les mínimes baixaran fins als 3 graus a Vitòria i fins als 5 a Burgos, Palència i Pamplona.

Dissabte, les mínimes baixaran fins a 10 graus al nord peninsular per situar-se sota zero en primeres hores a Castella i Lleó, i les màximes ho faran entre 6 i 8 graus i es quedaran en 12 graus a Pamplona i Salamanca, 11 a Madrid o 10 a Burgos, per continuar el descens diumenge.

Les precipitacions seran demà encara poc probables a l’extrem sud-est, però a Cadis, Huelva i Sevilla s’espera que s’acumulin 20 litres per metre quadrat en una hora, i seran localment fortes o persistents a l’àrea cantàbrica, zones muntanyoses de la Península i punts de Catalunya i les Balears.

A Catalunya, el cap de setmana

Malgrat que semblava que Catalunya es deslliurava de moment de l’onada de fred que arribarà aquest cap de setmana a la península Ibèricapenínsula Ibèrica, les últimes previsions del Meteocat assenyalen un canvi dràstic de temps amb una notable baixada de temperatures. I pluges, principalment aquest dissabte i de manera generalitzada.

El servei meteorològic ha informat de l’arribada d’una massa d’aire molt fred, procedent de l’Àrtic, que produirà una notable baixada de la temperatura. A més, l’acompanyarà una pertorbació que donarà lloc a vent fort del nord i precipitacions que localment podran ser abundants i en forma de neu en cotes mitjanes i altes. 

Notícies relacionades

La temperatura iniciarà el seu descens dissabte 27 i arribarà a tocar fons entre diumenge 28 i dilluns 29. A les cotes altes del Pirineu i del Prepirineu la temperatura podrà baixar entre 13 i 18 graus, i arribar a mínimes per sota dels -10 ºC. Fora d’aquesta zona es preveuen descensos d’entre 8 i 13 graus, i les gelades podran afectar alguns punts de l’interior de Catalunya entre dilluns i dimarts.

 

Temes:

Neu Fred Catalunya