Anar al contingut

La princesa Elionor ja té la seva pròpia moneda

El Periódico

La princesa Elionor ja té la seva pròpia moneda

La creació del Regne d’Astúries compleix 1.300 anys. Per commemorar la data la Fàbrica Nacional de Moneda - Reial Casa de la Moneda ha dissenyat i preparat l’emissió d’una moneda de col·lecció de 30 euros.

Aquest dilluns, 22 d’octubre, és quan surt a disposició de públic en totes les entitats de crèdit.

Moneda

En l’anvers de la moneda es pot veure la imatge del perfil del Rei Felip VI al costat de la Princesa d’Astúries, Elionor de Borbó. Envoltant la moneda, en la circumferència, destaca una gràfila de perles. Just a sota es pot llegir entre punts i en majúscula Felip VI i Elionor Princesa d’Astúries, seguit entre punts Espanya 2018.

Al revers  apareix la reproducció de l’escut del Principat d’Astúries, al costat d’una cinta de colors de la bandera d’Espanya.  Seguint també l’estil de l’anvers, la circumferència va acompanyada d’una gràfila de perles juntament amb un missatge: 1.300 anys de la creació del Regne d’Astúries. A la part superior apareix un cercle que conté una petita Creu d’Astúries, la marca de Ceca, una corona reial i el número 18. Finalment, a la part inferior podem veure el valor de la peça, 30 euros.

La peça està formada per 925 mil·lèsimes de plata, té una mida d’un diàmetre de 33 mil·límetres i pesa 18 grams. La tirada total d’aquesta peça és d’un milió d’unitats.

De fet, no és la primera vegada que la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre emet una moneda per commemorar una celebració de la Casa Reial. L’última vegada va ser l’any 2017 per celebrar el 50 aniversari del monarca.