Anar al contingut

IMMIGRACIÓ

Un immigrant mor a Melilla durant un salt massiu de la tanca

300 subsaharians intenten accedir a la ciutat autònoma i 200 ho aconsegueixen

EL PERIÓDICO

Un immigrant mor a Melilla durant un salt massiu de la tanca

Francisco G Guerrero

Un immigrant ha mort aquest diumenge a Melilla en un intent de salt massiu de la tanca en què han participat prop de 300 de subsaharians i que ha tingut lloc a les nou del matí a l’àrea dels Pinos de Rostrogordo, a les zones A-8 i A-10 del perímetre fronterer. Uns 200 han aconseguit accedir a la ciutat autònoma.

Segons ha explicat la Delegació del Govern a Melilla, la Guàrdia Civil ha trobat quatre dels immigrants ferits als voltants del pantà d’Adelfas, a prop del punt de la tanca en què ha tingut lloc el salt, informa Efe. Un d’ells és el que ha mort.

Autòpsia

S’ha activat el protocol de la Creu Roja per atendre els immigrants ferits. Els que han aconseguit entrar a Melilla s’han dirigit en grup cap al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI). Aquest és el segon salt massiu a Melilla aquest any després del que va tenir lloc el 6 de gener passat, quan 209 estrangers van aconseguir accedir a la ciutat. L’11 de setembre, uns altres cinc immigrants van aconseguir passar la frontera.

La delegació ha informat que es practicarà una autòpsia al mort, i ha avançat que es creu que la mort s’ha degut a una aturada cardiorespiratòria. Un ampli dispositiu policial s’ha instal·lat davant del CETI aquest diumenge, mentre els nouvinguts superaven els tràmits d’identificació a l’interior.