ASSALTANT MORT

VÍDEO | Seqüència completa de l'assalt a la comissaria de Mossos de Cornellà

Gravacions de la comissaria reprodueixen l'atac i la reacció dels agents

Les imatges no van captar el moment en què va ser abatut l'assaltant

vid-20181010-wa0000 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Noves imatges sobrel’assalt a la comissaria dels Mossos a Cornellà del 20 d’agost, a les quals ha tingut accés EL PERIÓDICO, revelen més detalls de la intervenció policial, que va acabar amb la mort de l’assaltant, Abdelouahab Talib, de 29 anys, en mans d’una agent de la policia catalana.

En la seqüència, que inclou gravacions de l’interior i de l’exterior de la comissaria, es pot veure com Talib entra a l’edifici policial i aborda la finestreta a l’interior de la qual hi havia la policia. L’agressor, al veure repel·lida la seva acció, surt corrents pels passadissos de la comissaria.

En les noves imatges s’aprecia, a més, com altres agents, ja pistola en mà, inspeccionen els passadissos i l’exterior de la comissaria a la recerca de possibles còmplices de l’atacant. La gravació no inclou el moment en què Abdelouahab Talib cau abatut.

Els vídeos han desmuntat la tesi de la defensa de Talib: Al veure’s davant el ganivet de Taib, la mossa va actuar de forma correcta seguint tots els protocols d’actuació professional per a situacions límit.

Notícies relacionades

Tot i que, segons tots els indicis, el subjecte no era un gihadista connectat amb l’Estat Islàmic, la policia autonòmica va tractar l’episodi com un "atemptat terrorista", perquè l’home es va abalançar sobre la policia amb una "clara voluntat homicida" i cridant el nom d’"Al·là". Abdelouahab va trucar a l’intèrfon de la comissaria d’aquest municipi del Baix Llobregat a les 05.50 hores. L’agent a càrrec de la recepció li va obrir la porta i llavors ell va treure un ganivet i es va llançar sobre la policia, que va haver de repel·lir l’atac desenfundant la seva arma reglamentària i obrint foc diverses vegades contra ell.

La jutge que investigava l’actuació de l’agent ha decretat l’arxivament de la causa. La magistrada entén que va actuar en legítima defensa.