ATEMPTAT TERRORISTA

Vídeo de l'atac d'Abdelouahab Taib a la comissaria dels Mossos a Cornellà

L'agent va provar d'escapar i només va disparar al veure's acorralada

Les imatges desmunten la tesi de la defensa de Taib

zentauroepp44709901 cornella de llobregat  20 08 2018   miembros de la funeraria180820110625

zentauroepp44709901 cornella de llobregat 20 08 2018 miembros de la funeraria180820110625 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’agent dels Mossos d’Esquadra que va abatreAbdelouahab Taib la matinada del 20 d’agost a la comissaria de Cornellà va disparar en defensa pròpia al ser atacada per aquest home d’origen algerià i 29 anys d’edat.

Segons el vídeo de l’atac, al qual ha tingut accés ‘Estrella Digital’, les imatges desmunten la tesi de la defensa de Taib: al veure’s davant el ganivet de Taib, l’agent va actuar de manera correcta seguint tots els protocols d’actuació professional per a situacions límit, segons el rotatiu.

Tot i que es va descartar que el subjecte fos un gihadista, la policia autonòmica ha tractat l’episodi com un “atemptat terrorista”, perquè l’home es va llançar sobre la policia amb una “clara voluntat homicida” i cridant el nom d’“Al·là”.

La seqüència de l’atac

Abdelouahab va trucar a l’intèrfon de la comissaria d’aquest municipi del Baix Llobregat a les 05.50 hores. L’agent a càrrec de la recepció li va obrir la porta i llavors ell va treure un ganivet i es va llançar sobre la policia, que va haver de repel·lir l’atac desenfundant la seva arma reglamentària i obrint foc diverses vegades contra ell.

Notícies relacionades

Els crits i els trets van cridar l’atenció d’un sergent que en aquell instant acabava d’incorporar-se al torn de matins. Però quan va arribar a l’entrada, Abdelouahab ja havia sigut abatut.

Gràcies a la documentació que portava a sobre –les empremtes dactilars confirmarien definitivament la seva identitat hores més tard– es va esbrinar de seguida que es tractava d’un veí resident en un domicili ubicat a només a uns 200 metres de la comissaria.