La mossa que va abatre l'atacant de Cornellà va actuar en legítima defensa

La jutge que instruïa aquesta causa n'ordena l'arxivament al considerar que l'agent va actuar adequadament

zentauroepp44709901 cornella de llobregat  20 08 2018   miembros de la funeraria180820110625

zentauroepp44709901 cornella de llobregat 20 08 2018 miembros de la funeraria180820110625 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

S’ha acabat la instrucció de la causa oberta contra l’agent dels Mossos d’Esquadra que va abatre Abdelouahab Taib,l’home algerià resident a Cornellà de Llobregat (Barcelona)que va assaltar durant la matinada del 20 d’agost la comissaria d’aquest municipi, segons fonts del sindicat USPAC, que porta la defensa de la mossa d’esquadra. 

Tal com recullen les imatges captades per la càmera de seguretat d’aquesta ABP de la policia catalana, Abdelouahab Taib es va abalançar sobre la policia de l’entrada, amb un ganivet a la mà, i en primer lloc la mossa va fugir, però minuts més tard, segons ha resolt la jutge, va obrir foc contra l’agressor en legítima defensa perquè no va tenir més remei.  

A l’Audiència Nacional continua viva una altra derivada d’aquesta causa per determinar si, tal com sostenen els Mossos, es va tractar d’un atac terrorista gihadista, ja que Abdelouahab Taib va cridar el nom d’Al·là abans de l’atac i va actuar amb el clar objectiu de matar i ser abatut.

La matinada del 20 d’agost, cap a les 05.50 hores, Abdelhouahab Taib va trucar dues vegades a l’intèrfon i va demanar si podia entrar a la comissaria per fer "una consulta". Quan l’agent li va obrir la porta, l’home va treure un ganivet de grans dimensions i es va abalançar sobre el taulell i va intentar apunyalar-la. Ella va declarar –una cosa que s’observa en les imatges de la cambra– que va poder esquivar l’agressió i fugir pel passadís, malgrat que l’assaltant va envair la peixera (un espai vidrat per als Mossos). Taib, després d’aquest primer intent fallit, es va reincorporar i va continuar perseguint-la. 

Notícies relacionades

Fonts de la USPAC, sindicat policial, que és qui porta la defensa de la mossa, van remarcar que en aquest instant, el sergent que acabava d’entrar a la comissaria per fer-se càrrec del torn de dia, va sentir els crits i va acudir a ajudar la dona. Tant l’agent, responsable de la seguretat de la comissaria, com el sergent van treure la pistola reglamentària i van apuntar cap a l’altre extrem del passadís, pel qual s’aproximava Taib, amb el ganivet aixecat "per sobre del cap". Tots dos van anar retrocedint, dient-li que s’aturés fins a dues vegades, fins que van creuar per sota del marc d’una porta. Primer el sergent, després l’agent, que en aquell moment es va convertir en l’única que continuava veient de cara Taib, que no va titubejar i va continuar avançant. Quan estava només "a un metre i mig" de la dona, aquesta va obrir foc, quatre vegades, i el va tocar tres vegades. Una d’elles al cap. 

"Si no hagués disparat ella, ho hauria fet jo", va concloure en la seva declaració judicial el sergent, segons el sindicat.