La lluita per la igualtat

Serigrafia contra el racisme i el masclisme

EL PERIÓDICO visita el taller en què un col·lectiu de dones immigrants del districte de Ciutat Vella de Barcelona utilitzen aquesta tècnica per combatre la discriminació

070618 serigrafia 16-9 ep / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La serigrafia com a eina per combatre el racisme i el masclisme. Un grup de dones immigrants del districte de Ciutat Vella de Barcelona han trobat en aquesta tècnica un pilar en què recolzar-se per lluitar contra la discriminació que pateixen en múltiples àmbits. La iniciativa ha sigut impulsada perl’Espai de l’Immigrant.

Notícies relacionades

Elles mateixes llancen l’avís. "Les dones migrants vivim una triple discriminació: per ser dones, migrants i pobres". Més clar no ho poden dir. EL PERIÓDICO visita el taller impulsat per la Rosa, i en què participen dones com la Iman i la Iliana, i comprova que el Pati Llimona s’ha convertit en un espai de llibertat, de fraternitat.

"Quan ens escoltem les unes a les altres som una miqueta més lliures. Quan ens conscienciem de les diferents opressions que patim, som una mica lliures", coincideixen. La il·lusió i la comprensió mútues els serveix per fer front als problemes quotidians, i la serigrafia és la forma amb què poden plasmar la seva creativitat i les seves ganes de demostrar totes les seves capacitats artístiques i personals.