VIOLÈNCIA MASCLISTA

El Suprem eleva la pena a un home que va agredir a la seva parella per "agreujant de gènere"

L'empresonat va apunyalar i va intentar asfixiar la dona mentre cridava: "Si no ets meva, no ets de ningú".

togasjueces

togasjueces

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Suprem ha elevat de 5 a 6 anys i mig de presó la condemna a un home que va apunyalar i va intentar asfixiar la seva parella, a l’acreditar l’intent de dominació de l’acusat, que va prendre el mòbil a la dona pequè creia que parlava amb un altre home i la va agredir mentre deia: "Si no ets meva, no ets de ningú".

Es tracta de la primera vegada que el Suprem entra a analitzar la circumstància agreujant de gènere i amb la seva sentència marca la pauta per a la resta de casos, han informat a Efe fonts del tribunal.

La Sala Penal estima el recurs del fiscal i aplica a aquest cas l’agreujant en una sentència en la qual corrobora "l’intent de dominació de l’acusat sobre la víctima i la seva consideració d’aquesta dona concreta com un ésser incapaç de prendre decisions sobre els aspectes més personals i íntims de la seva vida que poguessin merèixer alguna mena de respecte".

Ganivetades 

Els fets van ocórrer a Segòvia, l’octubre del 2016, durant una discussió en un bany en el qual l’home, al creure que la dona estava comunicant-se amb una altra persona pel mòbil, l’hi va prendre, va agafar un ganivet i es va abalançar "sobre la víctima clavant-li ganivetades" mentre cridava: "Si no ets meva, no ets de ningú".

El condemnat estava casat i mantenia "una relació d’afectivitat sense convivència" amb la víctima, amb ruptures i discussions freqüents "derivades del caràcter gelós, possessiu i en ocasions amenaçador de l’acusat", segons el relat de la sentència.

Notícies relacionades

L’Audiència Provincial de Segòvia el va condemnar a 8 anys de presó i va apreciar els agreujants d’abús de superioritat i d’actuar per raons de gènere, al considerar que l’agressió es va emmarcar "dins de l’àmbit de control i gelosia que es declara provat i la situació de dependència de la víctima també descrita".

Però el Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó li va rebaixar la condemna a 5 anys de presó a l’entendre que no s’havia provat que el condemnat intentés humiliar i ultratjar la víctima. I ara el Suprem corregeix a l’alça aquest càstig.