VIOLÈNCIA MASCLISTA

La fiscalia demana fins a 15 anys tres nois per agressió sexual a una nena de 12 anys

L'atac es va produir al Carnaval d'un poble de València fa més o menys dos anys

La defensa reclama l'absolució i aporta fotos d''instagram' per justificar que la noia semblava més gran

audiencia

audiencia

3
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

El judici per una possible agressió sexual a una nena de 12 anys als carnavals de Villar del Arzobispo s’ha celebrat aquest dijous al’Audiència Provincial de València i tant la Fiscalia com l’acusació particular han mantingut la seva petició de penes d’entre 13,5 i 15 anys de presó per als tres acusats, d’uns vint anys, la defensa dels quals ha demanat la lliure absolució.

La menor, que ara té 15 anys i ha declarat darrere d’una mampara, ha narrat que se’n va anar amb ells perquè se’n van anar les seves amigues i semblaven educats, però que tot just pujar al cotxe els tres la van grapejar i un o alguns li van posar un dit a la vagina en almenys dues ocasions. 

Després la van passar suposadament al seient de darrere del vehicle amb el més jove dels acusats, el qual hauria intentat que li fes una fel·lació contra la seva voluntat. "Em va dir que l’hi llepés i em va abaixar el cap", ha recordat la noia, que ha afirmat que va provar de fugir però es va trobar les portes tancades.

"No em deixava aixecar-me"

Posteriorment la van traslladar a un carrer pròxim en el qual no hi havia gent i el noi amb el qual era al seient de darrere la va obligar a baixar i mentre els seus amics feien la volta a l’illa es va baixar els pantalons i la va obligar a practicar-li la fel·lació. “No em deixava aixecar-me”, ha afirmat.

El noi l’hauria obligat a pujar al cotxe de nou però en aquell moment sí que es va poder escapar. A l’arribar a casa li va explicar el que havia passat a la seva mare i ho van posar en coneixement de la Guàrdia Civil i de la Policia amb els quals va sortir en un cotxe amb les vidres tintats a localitzar els presumptes agressors.

Els joves, que tenien entre 20 i 25 anys, han negat que li realitzessin cap tipus de tocament conjunt i han assegurat que es va estar fent petons per pròpia iniciativa amb el més jove d’ells amb el qual hauria baixat del cotxe per pròpia voluntat.

"M’ho va insinuar"

“No em va dir que em volia fer una fel·lació com vaig dir en el seu moment, sinó que m’ho va insinuar. M’estava tocant. Em vaig baixar els pantalons perquè la situació era per a això. Es va posar de genolls però no em va fer res”, ha explicat el noi i ha al·legat la presència de gent per justificar-ho.

“Hi ha coses que no fa falta parlar-les”, ha assegurat. “Si s’ajup i em toca allà, ¿què es pot deduir?”, s’ha preguntat al ser requerit pel motiu pel qual es va baixar els pantalons.

“Seria incapaç d’obligar ningú. Penso que no vaig fer res dolent, ni em vaig imaginar l’edat que tenia”, ha assenyalat. De fet en la seva última paraula ha dit que li va semblar que tenia la seva edat, és a dir vint anys.

Tant la Fiscalia com l’acusació han mantingut les penes que sol·licitaven, han recalcat que els acusats “només recorden el que volen” i han remarcat algunes contradiccions en el seu relat.

"Anaven molt beguts"

Post la seva part, a l’advocat defensor ha al·legat un error inevitable per part dels tres joves, que han assenyalat que "anaven molt beguts", a l’estimar que la denunciant tenia almenys els 16 anys necessaris per a una relació consentida  i ha aportat fotos del seu compte a la xarxa social instagram per justificar-ho. “Cada un pot vestir com vulgui però té l’aparença de més edat”, ha assenyalat.

El defensor ha atribuït la denúncia que la noia “es va penedir dels seus actes” i ha dit que en l’exploració en el centre de salut no se li va trobar cap tipus de marca per haver sigut retinguda. També ha qüestionat que la denúncia no es presentés fins una setmana després.

Notícies relacionades

Igualment ha remarcat que en les seves dues primeres declaracions no parlés ni de la introducció de dits a la vagina ni de la fel·lació i que en una d’elles digués que es va estar fent petons amb el principal acusat i que li semblava mona, una cosa que l’adolescent va dir que no recordava haver dit.

Una de les pèrits que la va atendre va assegurar que la morfologia de la noia es correspon amb la seva edat i que quan va parlar amb ella mantenia una coherència en el relat.