El CGPJ amplia la formació en igualtat dels jutges

Els 335 magistrats amb competències en violència masclista no exclusives podran rebre cursos formatius

El Consell compleix una de les mesures del Pacte antiviolència sense esperar que entri en vigor la llei específica

jcarbo35403935 jueces togas180306190727

jcarbo35403935 jueces togas180306190727 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

Just el dia en què l’oposició s’ha aixecat en armes davant de l’intent de Pedro Sánchez d’aprovar els pressupostos del 2019 amb una martingala legal, d’esmenar la llei prevista per ampliar la formació dels jutges en igualtat, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha comunicat que oferirà la possibilitat de rebre cursos sobre violència masclista a tots els jutges i magistrats amb competències en aquesta matèria. Fins ara només els que dirigeixen jutjats especialitzats en violència sobre la dona –137– estan obligats a realitzar cursos de 50 hores de durada. S’ampliarà, per tant, la possibilitat, que no l’exigència, de formar-se als335 jutjats que, entre les seves tasques, han d’instruir i jutjar casos de maltractament. 

Notícies relacionades

El CGPJ compleix així amb una de les mesures incloses en el Pacte d’Estat contra la violència masclista, sense esperar que entri en vigor la llei que el PSOE va presentar tot just arribar al poder i que preveu ampliar la formació i sensibilització en igualtat dels encarregats de dictar sentències. La norma és més amplia i ambiciosa que la decisió presa pel Consell, però és un primer pas. 

Les queixes

A més, per complir la mesura 120 del Pacte, referida a facilitar la possibilitat de formular queixes a les dones víctimes o els professionals disconformes amb l’actuació o resolucions dels òrgans jurisdiccionals, el promotor de l’acció disciplinària del CGPJ ha proposat aquest dimecres, en una reunió del’Observatori del Consell contra el maltractament, que s’insereixi a la web d’aquest organisme un formulari ‘online’ que permeti formular aquestes protestes. Així mateix, ha recomanat que es designi dues persones que atenguin en exclusiva les queixes.