La fiscalia investiga 'Spiriman' per amenaçar i insultar el jutge degà de Còrdova

El va acusar en un vídeo amb més de 144.000 visualitzacions de prevaricar a l'absoldre un policia local d'abusos sexuals a una menor

zentauroepp36384025 granada jesus candel spiriman foto  pepe torres interviu161215124248

zentauroepp36384025 granada jesus candel spiriman foto pepe torres interviu161215124248 / PEPE TORRES

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

El metge granadí Jesús Candel, més conegut com a Spiriman des que va encapçalar les marees blanques contra les retallades en la sanitat a Andalusia, té un nou front obert. La Fiscalia de Còrdova li ha obert diligències per investigar si les seves paraules durant una recent manifestació a Puente Genil i un vídeo posterior constituirien un possible delicte d’amenaces i insults al jutge degà de la província, Miguel Ángel Parera Vallejo. En les dues declaracions acusa el magistrat de prevaricar per haver absolt un policia local d’un delicted’abusos sexuals a menors en una sentència en què es donaven per provats aquests contactes íntims.

Segons han confirmat la Fiscalia i el mateix Candel en xarxes socials, ha sigut citat a declarar davant del jutjat el 7 de novembre que ve, tot i que no s’ha adoptat cap mesura cautelar. La decisió del ministeri públic es produeix per investigar el vídeo emès el 9 de setembre passat en diverses xarxes socials en què el metge granadí parlava d’“un dia trist” per a la justícia i anunciava una querella per prevaricació contra Parera Vallejo.

Al llarg de set minuts, que ja han sigut visionats per més de 144.000 persones a Facebook, Candel acusa el jutge degà de “delinquir a posta absolent el depredador Lorenzo Humanes Aguilar, el pederasta en cap de la Policia Local de Puente Genil que va abusar d’una menor”. Al·ludia a la manifestació celebrada dies abans a la localitat cordovesa en què, convocats per les associacions Justícia Poètica i Justícia per la Sanitat (l’associació de Candel), centenars de persones de diversos punts d’Andalusia van protestar contra l’abús sexual a menors i reclamaven la destitució d’un excap de Policia Local que va quedar absolt el juny del 2017 malgrat que va quedar demostrat en la causa judicial que va mantenir contactes sexuals amb una de menor de 17 anys. Aquesta sentència va ser ratificada per l’Audiència Provincial de Còrdova després d’un recurs de la fiscalia.

Notícies relacionades

En aquest sentit, en el vídeo, Spiriman reclama “justícia social” i adverteix al jutge degà que publicarà foto i vídeos seus “a totes les xarxes perquè tot Espanya sàpiga quina classe de jutges tenim. Perquè els menors són sagrats i no es toquen”. “Et cruixiré als jutjats perquè rebràs una querella, i a més t’humiliaré socialment”, continua, assegurant no tenir por d’una denúncia convençut que no “ho faràs perquè ets un míser, un mesquí i un covard”. En la seva al·locució, Spiriman ataca també l’alcalde de Puente Genil, a qui diu mafiós i corrupte”, o al fiscal del cas per “covard”.

En una nova publicació després de conèixer la citació judicial i la investigació oberta, el metge carrega contra aquells “conformistes” que s’alegraran “pensant en el que em caurà al damunt” i que “s’emportaran una sorpresa”, defensant que continuarà la lluita per una societat “més justa i solidària” pel “bé dels que venen darrere”. Després d’aconseguir paralitzar la segregació de les especialitats sanitàries els hospitals de Granada, el germen original de les seves protestes, per tenir dos centres complets a la ciutat amb tots els especialistes, la plataforma impulsada amb Candel s’ha reconvertit en una espècie de flagell per al govern socialista andalús, al que acusa d’“organització criminal que delinqueix de forma contumaç”, i altaveu de les denúncies ciutadanes contra el sistema polític i la corrupció institucional.

Temes:

Andalusia