El Japó aconsegueix per primera vegada que un robot mòbil explori la superfície d'un asteroide

El sistema MINERVA-II, compost per dos diminuts vehicles cilíndrics, ha capturat imatges a la superfície de Ryugu, on va aterrar el 21 de setembre

jcarbo45158848 asteroide180924185451

jcarbo45158848 asteroide180924185451 / JAXA HANDOUT

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Espacial Japonesa (JAXA) ha aconseguit per primera vegada que un objecte artificial explori, movent-se de manera autònoma, la superfície d’un asteroide.

El sistema MINERVA-II (Micro Nano Experimental Robot Vehicle for Asteroid), compost per dos diminuts vehicles cilíndrics que es mouen fent petits salts per la superfície de l’asteroide Ryugu, va aterrar el 21 de setembre després d’haver sigut llançat a una altura de 55 metres des de la nau 'Hayabusa 2', que té com a missió final portar mostres del mateix a la Terra.

Primeres fotografies

Notícies relacionades

MINERVA-II és el primer 'rover' del món (robot d’exploració mòbil) que aterra a la superfície d’un asteroide. Aquesta és també la primera vegada que es realitzen moviments autònoms i es capturen imatges a la superfície d’un asteroide. Els dos 'rovers' han aconseguit aquesta operació alhora, segons informa la JAXA en un comunicat.

Els dos exploradors robòtics investigaran la superfície fent fotos i utilitzant altres instruments. Les seves dimensions són de 18 centímetres de diàmetre i 7 d’alçària.