Escàndol a l'Església

El Papa accepta la renúncia d'un bisbe dels EUA acusat d'abusos

Francesc ha encarregat una investigació

undefined34835413 cra79 cracovia  polonia  27 07 2016   el papa francisco  c  180907130443

undefined34835413 cra79 cracovia polonia 27 07 2016 el papa francisco c 180907130443 / MACIEJ KULCZYNSKI

1
Es llegeix en minuts
Efe

El papa Francesc ha acceptat la renúncia del bisbe nord-americà Michael J. Bransfield, que en el passat va ser acusat d’abusos sexuals a menors a la diòcesi de Filadèlfia (EUA).

En un breu comunicat, el Vaticà informa aquest dijous que "Francisco ha acceptat la renúncia al govern pastoral de la diòcesi de Wheeling-Charleston presentada per monsenyor Michael J. Bransfield", que ja ha assolit l’edat de jubilació per als bisbes, que és de 75 anys.

A més, el Papa ha nomenat administrador apostòlic seu vacant, és a dir, en espera del nomenament d’un nou bisbe, William Edward Lori, arquebisbe de Baltimore.

La nota del Vaticà no dona més precisions d’aquesta renúncia, que es produeix enmig de la voràgine de revelacions sobre abusos sexuals a menorsenmig de la voràgine per part de membres del clergat en diferents països.

L’arxidiòcesi de Baltimore va publicar una nota en la seva pàgina web en la qual va informar que el Papa ha encarregat l’arquebisbe Lori que condueixi una investigació sobre les acusacions contra el bisbe Bransfield d’abús sexual.

"La meva principal preocupació és la cura i el recolzament dels sacerdots i la gent de la diòcesi de Wheeling-Charleston en aquest moment difícil", va dir l’arquebisbe Lori, segons la nota publicada a la web.

Recerca

"Prometo dur a terme una investigació exhaustiva a la recerca de la veritat en les preocupants acusacions contra el bisbe Bransfield i treballar en estreta col·laboració amb el clergat, els religiosos i els líders laics de la diòcesi fins al nomenament d’un nou bisbe", va afegir.

L’arquebisbe Lori es reunirà amb el clergat i líders laics de la diòcesi el 13 i 14 de setembre.

Notícies relacionades

Bransfield, que va començar la seva carrera com a sacerdot a l’arxidiòcesi de Filadèlfia, va ser nomenat bisbe de Wheeling-Charleston el 2005.

El 2012, en el judici a altres clergues de Filadèlfia va ser acusat d’haver abusat sexualment de deu nens a finals de la dècada dels 70 i principis dels 80, i després relacionat amb altres suposats abusos, tot i que ell ha negat les acusacions.