NOVA MISSIÓ

Open Arms rescatarà immigrants a l'Estret

L'oenagé arriba a un acord amb Salvament Marítim

dly0jeax0ag21c6

dly0jeax0ag21c6

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’oenagé Proactiva Open Arms, el vaixell del qual ha estat operant al Mediterrani, rescatarà migrants en aigües de l’Estret de Gibraltar i el mar d’Alborán sota coordinació de Salvament Marítim, segons ha anunciat l’entitat a les xarxes socials. La notícia s’ha fet pública un dia després de la trobada que van tenir el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el director d’Open Arms, Òscar Camps.

"Proactiva Open Arms s’unirà ben aviat als dispositius de salvament de la zona SAR a l’Estret i mar d’Alborán sota la coordinació de Salvament Marítim. Sumem esforços i equips allà on siguem necessaris. Cada vida compta", diu el missatge de l’organització.

Aquesta entitat, nascuda d’un grup de socorristes que es van traslladar a Lesbos l’any 2015 per col·laborar amb el rescat dels milers de refugiats que creuaven diàriament en embarcacions precàries des de Turquia fins a Grècia.

Notícies relacionades

Un any després, amb aquesta ruta restringida, Proactiva va contractar el seu primer vaixell, un veler anomenat 'Astral’donat per un empresari i va començar missió al Mediterrani, on només el seu primer mes d’actuacions ja havia rescatat més d’un miler de persones.

Des del 2017 treballa amb un antic remolcador de 37 metres d’eslora, també cedit per un grup empresarial, el mateix vaixell que en vista del tancament dels ports italians i la negativa dels maltesos a deixar desembarcar els rescatats, va haver de viatjar des del Mediterrani central al port d’Algesires, el que havia autoritzat el Govern espanyol, per desembarcar 87 migrants a començaments del mes d’agost.