Agressió Sexual

Detingut per violar una dona en una entrevista de treball

El detingut comptava amb antecedents policials de caràcter violent, segons ha informat la Guàrdia Civil de La Rioja

detenidos-k6hd-u60719721673edd-624x385la-rioja

detenidos-k6hd-u60719721673edd-624x385la-rioja

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Guàrdia Civil ha detingut, en el municipi alabès d’Arraia-Maeztu, un home fugit de la justícia i considerat presumpte autor d’una violació el 2017 a La Rioja, ocorreguda quan va citar la víctima per a una oferta de treball.

El detingut és un marroquí de 41 anys, al que li consten antecedents policials per nombrosos delictes, entre els quals destaquen els de caràcter violent, ha detallat aquest divendres la Guàrdia Civil de La Rioja en una nota.

Aquest home, l’últim domicili conegut del qual està a Santa Cruz de Campezo (Àlaba), ha sigut detingut com a presumpte autor dels delictes d’agressió sexual, lesions i omissió del deure de socors; i l’autoritat judicial ha decretat el seu ingrés a presó comunicada i sense fiança.

Un centre sanitari de La Rioja Baixa, el febrer de 2017, va comunicar la Guàrdia Civil que estava atenent a una dona desorientada i sota un estat de commoció que tenia lesions al rostre, espatlla, coll i braços.

La Guàrdia Civil de Calahorra (La Rioja) va activar el protocol de protecció i assistència a les víctimes de delictes violents i contra la llibertat sexual.

Les primeres actuacions de la investigació es van centrar en la recollida de restes biològiques per al’obtenció de l’ADN de l’agressor i en els testimonis de la víctima, amics i familiars, que van servir per reconstruir els fets.

Això va constatar que la víctima va acudir a una localitat de La Rioja per efectuar una entrevista de treball, en la qual l’entrevistador va intentar besar-la i, després de ser rebutjat, va començar a colpejar-la de manera violenta fins que va perdre el coneixement.

En aquell moment, l’entrevistador va aprofitar per agredir sexualment la víctima i després va fugir del lloc una vegada consumada la violació, segons la investigació de la Guàrdia Civil.

Uns amics de la víctima, estranyats perquè el seu telèfon mòbil estava apagat o fora de cobertura, van acudir en un vehicle al lloc de la cita, on la van trobar semiinconscient i sagnant abundantment per la boca i la van traslladar a un centre sanitari.

Violador fugit

Una vegada identificat l’agressor mitjançant restes biològiques de l’ADN, els agents van constatar que aquesta persona havia abandonat La Rioja per evitar la seva detenció i l’acció de la justícia, per la qual cosa va ser considerat objectiu "prioritari" per a la seva localització.

Els investigadors van seguir durant nombrosos mesos el rastre deixat per aquesta persona per diferents localitats d’Espanya i França, fins que, 17 mesos després, ha sigut localitzat i detingut a Arraia-Maeztu. 

Augment de les violacions

Notícies relacionades

Des de començament d’any, el número de violacions registrades ha augmentat gairebé un 30% respecte a l’any passat per les mateixes dates i compte amb més de 780 abusos sexuals denunciats, segons el balanç de criminalitat del Ministeri de l’Interior.

L’últim cas de rellevància mediàtica, on tres homes van ser detinguts per la presumpta violació a la platja de Zurriola, a Sant Sebastià.